Βαθμολογία

Αμανατίδης: «Σε δύο λεπτά κρίθηκε όλο το παιχνίδι»

Τα όσα είπε ο προπονητής του Μακεδονικού, Γιώργος Αμανατίδης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, που έγινε στο γήπεδο Μακεδονικού. «Σήμερα ξέραμε ότι παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο ήμασταν αυτοί που ελέγχαμε το παιχνίδι και βάλαμε και ένα γκολ. Θα έλεγα ότι μετά το γκολ που δεχτήκαμε, σε εκείνο το σημείο χάσαμε λίγο την ισορροπία μας και είναι ένα κομμάτι αυτό που δεν μας αρέσει, το να χάνει η δική μας ομάδα την ισορροπία της – γιατί είμαστε μια ομάδα που δε μένει στα πρόσωπα, αλλά κοιτάμε συνέχεια, μέσα από το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε, να είμαστε ομάδα συνόλου. Εκεί, λοιπόν, κάπου χάσαμε την ισορροπία μας. Σε δύο λεπτά θα έλεγα ότι κρίθηκε όλο το παιχνίδι. Από κει και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο. Ξέραμε ότι θα ζητήσει και ο αντίπαλος μια κόντρα επίθεση να βάλει το γκολ. Δημιουργήσαμε κάποιες υποσχόμενες φάσεις για γκολ, όμως δεν ήρθαν. Παρόλα αυτά, θα κρατήσω την μαχητικότητα των παιδιών – αυτό νομίζω το είδατε κι εσείς. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, πολλές φορές με ορθόδοξο και πολλές φορές με ανορθόδοξο παιχνίδι, προσπαθούσαν με πολύ πείσμα να βάλουν ένα γκολ για να μπουν στο παιχνίδι. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Εμείς συνεχίζουμε. Στόχος είναι να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και αυτό δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, να παρουσιάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Για την σημασία της απουσίας του Λισγάρα:
 
«Ο Χρήστος, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, ειδικά για την αμυντική μας λειτουργία. Από κει και πέρα, το χω πει πολλές φορές ότι δεν μένουμε σε πρόσωπα. Προσπαθούμε όλα τα παιδιά να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να μπουν μέσα. Δε νομίζω ότι έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο η απουσία του Χρήστου. Ίσως πιο πολύ να παιξε ρόλο στο θέμα ότι είναι ένας παίκτης έμπειρος, τους έχει συγκεντρωμένους μέσα, ίσως εκεί, ότι χάσαμε την συγκέντρωση μας μετά το γκολ».
 
Για την διαιτησία και τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα:

«Δεν θέλω να σχολιάσω για την διαιτησία κάτι. Δεν είναι θέμα δικό μου, είναι θέμα άλλων ανθρώπων. Η διαιτησία παίζει τον ρόλο της, πολλές φορές μπορεί να σε βοηθήσουν, πολλές φορές μπορεί να σε αδικήσουν .Είναι κάτι που δεν με αφορά εμένα».