Για το ύστατο χαίρε στον θρύλο της μπάλας Πελέ ετοιμάζεται η Βραζιλία αλλά και όλος ο πλανήτης. Από σήμερα Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου, η σορός του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της Σάντος.

Όπως είχε ενημερώσει και επίσημα η ομάδα στην οποία ανέδειξε το αστείρευτο ταλέντο του, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον Πελέ στο γήπεδο «Vila Belmiro».

Όταν ο Πελέ δεν εξεπλάγη για την κατάκτηση του EURO από την Ελλάδα - Η συνέντευξη που είχε δώσει ο «βασιλιάς» στο «Εθνοσπόρ»

Η σορός του «O Rei», θα μεταφερθεί απ' το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο στάδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το φέρετρο του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (στις 15:00 ώρα Ελλάδας). Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει έως τις 10 το πρωί της Τρίτης (3 Ιανουαρίου).

Η πρόσβαση του κοινού για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο θα γίνεται στις θύρες 2 και 3 και η έξοδος θα γίνεται από τις θύρες 7 και 8. Οι Αρχές θα εισέλθουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πελέ από τη θύρα 10.

Στη συνέχεια, η σορός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Είχε επιλέξει το νεκροταφείο

Ο τάφος του Πελέ θα είναι στο «Necropole Ecumenica Memorial», ένα τεράστιο νεκροταφείο 14 ορόφων το οποίο έχει θέα στο γήπεδο της Σάντος. Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει να είναι εκεί η τελευταία του κατοικία, έτσι ώστε να είναι απέναντι από το «Estadio Urbano Caldeira». Εκεί όπου πέτυχε μερικά από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του.

Το νεκροταφείο όπου θα βρίσκεται η τελευταία κατοικία του Πελέ, δημιουργήθηκε το 1983 και αριθμεί περισσότερους από 14.000 τάφους. Επιπλέον, διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και μουσείο… κλασικών αυτοκινήτων.

Ο Πελέ από το 2003 είχε αγοράσει τον χώρο του ενάτου ορόφου, προς τιμήν του πατέρα του που φορούσε το 9 όταν ήταν ποδοσφαιριστής, και είχε μιλήσει για την επιλογή που έκανε. «Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», ήταν τότε τα λόγια του.

ethnos.gr