Βαθμολογία

Ανακοίνωσε τον Νταρίντα ο Άρης

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Βλάντιμιρ Νταρίντα! Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Vladimir Darida για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο διεθνής Τσέχος μέσος, που γεννήθηκε στην πόλη Πλζεν της Τσεχίας στις 8 Αυγούστου του 1990, από μικρός εντάχθηκε στην ακαδημία της πανίσχυρης Viktoria Plzen. Αφού πέρασε απ’ όλες τις μικρές ομάδες της Viktoria Plzen, τον Ιανουάριο του 2010 πήρε… προαγωγή στην πρώτη ομάδα και κάπως έτσι ξεκίνησε την αξιοθαύμαστη καριέρα του.

Με τη φανέλα της Viktoria Plzen πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Τσεχίας (συνολικά 93 συμμετοχές, 18 γκολ και 18 ασίστ) και κέρδισε την κλήση του στην εθνική ομάδα, πριν αναχωρήσει για τη γερμανική Freiburg τον Αύγουστο του 2013 (ενδιάμεσα αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο ως δανεικός στη Banik Sokolov με απολογισμό 13 συμμετοχές και 5 γκολ).

Τα δύο χρόνια παρουσίας του στη Freiburg τον έκαναν γνωστό σε όλη τη Γερμανία. Μετά από 61 συμμετοχές, 11 γκολ και 10 ασίστ, το καλοκαίρι του 2015 αποφάσισε να μετακομίσει στο Βερολίνο για λογαριασμό της Hertha, ξεκινώντας εκεί το μεγαλύτερο ταξίδι της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Bundesliga.

Στη γερμανική πρωτεύουσα αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη μεσαία γραμμή της Hertha.

Η πρόοδος στην ποδοσφαιρική του καριέρα επισφραγίστηκε με την πολύ σημαντική ατομική διάκριση ως καλύτερος Τσέχος ποδοσφαιριστής για το ημερολογιακό έτος 2017.

O Vladimir Darida, άλλωστε, φόρεσε το περιβραχιόνιο και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» της εθνικής Τσεχίας, με την οποία αγωνίστηκε 76 φορές (8 γκολ) από το 2012 μέχρι το 2021.

Τότε ο Darida αποφάσισε να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ώστε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Μετά, λοιπόν, από 192 συμμετοχές (16 γκολ και 29 ασίστ) από το 2015 μέχρι και σήμερα, ένας «θρύλος» της Hertha Berlin, ο Vladimir Darida, ανήκει πλέον στην οικογένεια του ΑΡΗ».