Βαθμολογία

«Εν ψυχρώ εκτέλεση με Πιερικό» – Ανακοίνωσε Βιέρα

Η ανακοίνωση για τη διαιτησία:

Κανείς δεν φαίνεται να θέλει να αλλάξει κάτι σε αυτό το δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που κάθε μέρα βουλιάζει όλο και περισσότερο…

Η προχθεσινή… “εν ψυχρώ εκτέλεση” της νεανικής ομάδας μας, σαφώς και δεν πρόκειται να συγκινήσει κανέναν, αφού πια η σαπίλα έχει κυριαρχήσει παντού και ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και θεωρείται αυτονόητη.

Με το πρόσχημα της δήθεν…οικονομικής πολιτικής μάλιστα και την απόφαση να ορίζονται διαιτητές από όμορες Ενώσεις, έχουν λυθεί και τα χέρια των κάθε λογής “νταραβερετζήδων”.

Στο παιχνίδι της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ με τον Πιερικό στην Κατερίνη, επαναλήφθηκε για μια ακόμα φορά το … ίδιο έργο.

Διαιτησία από τη γειτονική Πέλλα και απλά μαθήματα του πως ένα καθαρό 1-3 το μετατρέπεις σε 4-3.

Και καλά, προστασία του ποδοσφαίρου, μόνο αυτό δεν περιμένουμε, αλλά έστω έναν ελάχιστο σεβασμό σε ανήλικα 16χρονα παιδιά, που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον;

Από το 60’ και μετά, μόνο το!!! “παίζεται Κύριοι”…..άκουγαν οι παίκτες μας.

Φάουλ ανύπαρκτα και συνεχόμενα, αμέτρητες κάρτες και το φριχτότερο (ιδιαίτερα από τον άνδρα βοηθό), υβρεολόγιο χαμαιτυπείου…….τι θράσος!!!

Τελικά, στο 95’, ο διαιτητής ( ενώ είχε δείξει 3 λεπτά καθυστέρηση!), με ένα φάουλ εφεύρεση μπροστά στον άνδρα επόπτη, κατάφερε να επιτελέσει το έργο του και να χάσει η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ τον αγώνα με το «έτσι θέλω».

Και επαναλαμβάνεται το αυτονόητο ερώτημα…….γιατί ασχολούμαστε; ; ;

και τι διδάσκονται τελικά οι ανήλικοι ποδοσφαιριστές μας για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο; ; ;

Επίσημο του Βιέρα, η σχετική ανακοίνωση:

Την επόμενη εβδομάδα, φθάνει στην Κοζάνη ο νέος μας τεχνικός, ο γνωστός στο χώρο του, με μεγάλες παραστάσεις στην καριέρα του, Μαξιμιλιάνο Βιέρα.

Έχοντας εργαστεί σε χώρες όπως η Ουρουγουάη, το Κατάρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η Κολομβία, ο γεννημένος το 1968 προπονητής, έρχεται στην ΑΕΠ Κοζάνης, έχοντας ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις με τους χρηματοδότες, με έναν στόχο. Να ξαναδώσει στην ΑΕΠ Κοζάνης, νέα ανάσα, να μεταδώσει στα νέα μας παιδιά το πνεύμα του νικητή και να εξελίξει ανάλογα τα μεγάλα ταλέντα που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ μας.

Ο Βιέρα, γιος του τεράστιου Μίλτου Βιέρα, που άφησε εποχή στον Ολυμπιακό του Γουλάνδρη, μιλάει άπταιστα Ελληνικά, εκτός φυσικά τα Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Σαν ποδοσφαιριστής, ο Μαξιμιλιάνο, αγωνίστηκε στη χώρα του αλλά και στην Αμερική, ενώ την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε το 2003, στην ομαδα της Del Sol στην Αριζόνα, για να εργαστεί στη συνέχεια σαν βοηθός στην Εθνική Κατάρ, στην Wanderers, Atletica sud America στην Ουρουγουάη, όπως και στην ομάδα Deportivo de Cali, της Κολομβίας.

Ένας τεχνικός, πολυτέλεια για την Γ Εθνική, που όμως έρχεται λόγω της ιδιαιτερότητας που χαρακτηρίζει το Σωματείο μας.

Με την κίνηση αυτή, η ΑΕΠ Κοζάνης δίνει το στίγμα της. ‘Οτι παρά το γεγονός ότι δεν είναι…επιθυμητή στο χώρο -αφού δεν μετέχει…στην κατρακύλα- θα συνεχίσει την προσπάθεια της, κόντρα σε όλα τα εμπόδια.

Με μεγάλο έμπειρο τεχνικό, με προσθήκες των τριών ξένων που θα κάνουν την μεγάλη διαφορά και με…”παιδομάζωμα” ταλέντων, θα δώσει συνέχεια στη φιλοσοφία της.

Να βοηθήσει τα νέα μας παιδιά, δίνοντας τους τις ευκαιρίες τους και να συνεχίσει μακριά από όποιες συναλλαγές και μικροσυμφέροντα.