Βαθμολογία

Ανακοίνωση από τον Κίσσαβο Συκουρίου

Με αφορμή τη διαιτησία του κ. Κουκούλη στην αναμέτρηση, Τύρναβος-Συκούριο 1-1, η διοίκηση του Κισσάβου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Η ανακοίνωση:

«Ως μέλη του Δ/Σ ενός εκ των ιστορικότερων Σωματείων στο νομό Λάρισας βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, απευθυνόμενοι στα αρμόδια όργανα της ΕΠΣ Λάρισας και ειδικότερα στην Επιτροπή Διαιτησίας αλλά και στον φίλαθλο κόσμο του νομού γενικότερα, να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για το μείζον θέμα της διαιτησίας.

Ένα θέμα το οποίο δεν απασχολεί μόνο το Σωματείο μας αλλά και όλες τις ομάδες του νομού μας καθώς δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα που τουλάχιστον ένα Σωματείο να μην έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας ως προς τη διαιτησία.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το Σωματείο μας:

1. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Σμόλικα Φαλάνης ,ο διαιτητής κατά τη διάρκεια του αγώνα έβριζε τον προπονητή μας με τους εξής χαρακτηρισμούς: "Μα...κα" και "κωλοτούμπα" και τους ποδοσφαιριστές μας : "Θα γαμ.....τε Τσι....κια". Διαιτησία επιπέδου!

2. Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Α.Ο. Μαυροβουνίου, η διαιτητής με τους βοηθούς της τίναξαν ενα ματς στον αέρα με τις αλλοπρόσαλλες και προκλητικές αποφάσεις κατά και των δύο ομάδων, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση επεισοδίων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

3. Στη χθεσινή αναμέτρηση με γηπεδούχο ομάδα τον Τύρναβος 2005 στο γήπεδο Αμπελώνα ,έγιναν τα παρακάτω περιστατικά τα οποία αναφέρουμε με χρονική σειρά: Δύο ώρες (!!!) πριν την έναρξη του αγώνα,ο διαιτητής κ. Κουκούλης Αδάμος σε τυχαία συνάντηση του με τον προπονητή και ποδοσφαιριστές της ομάδας μας σε καφέ της Λάρισας τους τόνισε προκλητικά οτι έχει καλέσει την αστυνομία να παρευρεθεί στο γήπεδο Αμπελώνα ,της οποίας η υποχρεωτική παρουσία στα ερασιτεχνικά γήπεδα έχει σταματήσει εδώ και 20 χρόνια!! (Υπενθυμίζουμε πάλι ότι δεν παίζαμε στην έδρα μας αλλά γηπεδούχος ήταν ο Τύρναβος 2005!!). Κατά την άφιξη του διαιτητή κ. Κουκούλη στο γήπεδο (ενώ οι παράγοντες των 2 ομάδων ειχαν φιλική συζήτηση στην είσοδο του γηπέδου) τον ακούσαμε ολοι με εκπληξη να λεει με έντονο ύφος: "Καλησπέρα ,κάλεσα την αστυνομία!!!!!") (;;;;;) Σε έναν ήρεμο αγώνα τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στην κερκίδα απο την παρουσία φιλάθλων και των 2 ομάδων, για ακόμα μια φορά ο διαιτητής του αγώνα κατέληξε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Δεν καταλογίστηκαν 3 πέναλτι εκ των οποίων τα 2 στην ίδια φάση, τα οποία ήταν τόσο προφανή ώστε μέχρι και οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας σταμάτησαν περιμένοντας το σφύριγμα!! Ειδικά η περίπτωση του τρίτου πέναλτι πρόκειται για κατέβασμα της μπάλας με το χέρι του αμυντικού της αντίπαλης ομάδας, παράβαση την οποία θα σφύριζε και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Τυρνάβου! Αντί του σφυρίγματος ,ο κ. Κουκούλης γελούσε προκλητικότατα!!!

Ο ΣΦΑΝ Κίσσαβος έχει πλήρη εμπιστοσύνη προς την ΕΠΣ Λάρισας και τα αρμόδια όργανα της αλλά καμία εμπιστοσύνη προς τους διαιτητές και την ικανότητα τους να διαχειριστούν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αποδεχόμαστε τα ανθρώπινα λάθη μας ως Δ/Σ και απολογούμαστε για ορισμένα εξ αυτών. Ένα Δ/Σ που απαρτίζεται από νέους και με μικρή παραγοντική εμπειρία ανθρώπους ως προς την πλειοψηφία του.

Όμως η κατάσταση με τα απαράδεκτα και επαναλαμβανόμενα εμπαθή διαιτητικά λάθη μας έχει οδηγήσει σε σημείο να προβληματιζόμαστε για τον τρόπο που θα συγκρατήσουμε τους φιλάθλους μας (ανεξαρτήτου ηλικίας) σε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

ΥΓ1. Κύριοι της διαιτησίας συμμορφωθείτε γιατί ο κόσμος βράζει και είναι δύσκολο πλέον για τα δικά σας λάθη να κάνουμε μετά απο κάθε αγώνα τους δικηγόρους σας.

ΥΓ2. Για ποιο λόγο κύριε Κουκούλη μας αναφέρατε συνέχεια και επιδεικτικά την παρουσία της αστυνομίας και την καλέσατε και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα; Μήπως θεωρούσατε από τότε απαραίτητη τη συνδρομή της για αυτά που επρόκειτο να συμβούν από μεριάς σας φοβούμενος αντιδράσεις; Παίζαμε εκτός έδρας!!!!!

ΥΓ3. Συνεχόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση

ΥΓ4. Προβλέπεται από κάπου η τιμωρία διαιτητών;; Ή θα δρουν ανενοχλητοι βγαζοντας την εμπαθεια τους;;

ΥΓ5. Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες.

ΥΓ6. Ο ΣΦΑΝ Κίσσαβος ευχαριστεί τον Τύρναβο 2005 για τη φιλοξενία. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα με υγεια.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΣΑΙ 92 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ».