Στη φυλακή θα παραμείνουν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ιωάννης Λαγός που εκτίουν ποινές πολυετούς κάθειρξης, μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους να αποφυλακιστούν υπό όρους.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου και διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα των δύο κρατουμένων, αποφασίζοντας τη συνέχιση της δίκης με την εξέταση μαρτύρων που σχετίζονται με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα αιτήματα Κασιδιάρη, Λαγού απορρίφθηκαν, ενώ παράλληλα απορρίφθηκε χθες και αίτημα της υπεράσπισης του Ιωάννη Λαγού (εκπροσωπείται από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη) για εξαίρεση της εισαγγελέως της δίκης για λόγους μεροληψίας.

Κόντρα με εισαγγελέα

Η αίτηση του Ιωάννη Λαγού για εξαίρεση από τη δίκη της εισαγγελικής λειτουργού βασίστηκε στο επιχείρημα ότι η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κατηγορουμένου. «Ζητάμε την εξαίρεσή της», τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση. Η εισαγγελέας απάντησε στη συνέχεια ότι όχι μόνο δεν ανακαλεί, αλλά δεν αποσύρει ούτε μία λέξη από την πρότασή της.

Οπως επισήμανε όμως η Ελένη Ράικου, εισαγγελέας που δίκασε την αίτηση εξαίρεσης, «από την πρόταση που είναι καταχωρισμένη φαίνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί».

Η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής διεξάγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και βρίσκεται ακόμα στο σκέλος του κατηγορητηρίου που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο θα ασχοληθεί και με άλλες εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ