Βαθμολογία

Ασταμάτητος ο Αχιλλέας, κέρδισε και την μαχητική Πελασγιώτιδα (PICS)

Πελασγιώτιδα και Αχιλλέας αναμετρήθηκαν στο γήπεδο Ελευθεραί με το τελικό σκορ 2-4. Έτσι η νίκη αυτή κρατάει τον Αχιλλέα στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣΛ DE TOX.

Της Βάσως Γκατζούλη

Ο πρωτοπόρος Αχιλλέας αν και δεν έπιασε υψηλά στάνταρ, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πολύ καλής εμφάνισης της «Πέλας» και να πάρει μία επαγγελματική νίκη.

Στο 4’ ο Κούλπας τροφοδότησε στην πλάτη της άμυνας, ο Μακρής πάτησε περιοχή και με όμορφο πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα άνοιξε το σκορ για τον Αχιλλέα Φαρσάλων για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα καθώς στο 8' ο Κουμπούρας έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης γυρίζοντας την μπάλα προς τον Σταυράκη, ο Χριστώνης «έκλεψε» την μπάλα, νίκησε τον Σταυράκη και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Μπλατσέρης είχε δυο περιπτώσεις να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν αρχικά το σουτ που επιχείρησε στο 15' πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 24' ο τερματοφύλακας της Πελασγιώτιδας αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Μπλατσέρης στη συνέχεια σκόραρε. Συγκεκριμένα στο 30' όταν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή (υπήρξε σύγχυση στο κέντρο της άμυνας), έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού τον Αχιλλέα Φαρσάλων με το 1-2.

Η «Πέλα» είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με τους Χριστώνη και Χριστοδουλάτο. Στο 50' ο Μακρής έχασε μια καλή στιγμή για τον Αχιλλέα όταν το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 54' μετά από ωραία προσπάθεια του Χριστώνη, ο Οσμάνι κατάφερε να ισοφαρίσει και πάλι για την Πελασγιώτιδα μετά από κόντρα επίθεση και πλασέ μέσα από την περιοχή (2-2).

Ο Αχιλλέας πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Παπακωνσταντίνου στο 57', όταν πήρε το ριμπάουντ από προσπάθεια του Γκαραλιάκου και με δυνατό σουτ πέτυχε το 2 - 3.

Στο 58' ο Μπλατσέρης πάτησε περιοχή, ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έγραψε το τελικό 2-4 και παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η Πελασγιώτιδα προσπάθησε σθεναρά μέχρι και το τελευταίο λεπτό να γυρίσει το εις βάρος της αποτέλεσμα, όμως σίγουρα ο Αχιλλέας ήταν εκείνος που είχε την εμπειρία και από το 59’ είχε «σφραγίσει» τη νίκη.

Πελασγιώτιδα (Κώστας Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Σέντζας (40’ Οσμάνι), Δάσσιος Δ., Γελαλής, Δάσσιος Γ., Χριστοδουλάτος (70’ Φώλιας), Τσιγγάνης, Κουτσικούλης, Καλούσης, Χριστώνης, Ιορδανίδης (80’ Κουσιώρας).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Κώστας Νεμπεγλέρας – Χρήστος Λιάπης): Σταυράκης, Κούλπας (80' λ.τρ. Γκόλτσιος), Κουμπούρας, Δημολιός, Καραμπούζης, Λάιος, Καραλούλης (55' Γκαραλιάκος), Μπλατσέρης, Μακρής, Παπακωνσταντίνου, Κερμελίδης (65' Αετόπουλος).

Διαιτητική τριπλέτα: Στάϊκος, Σκριάπας, Κοντογιάννης.