Βαθμολογία

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για το Πνευματικό Κέντρο Πυργετού

Εγκρίθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο καθορισμός των όρων διαγωνισμού του έργου «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ», προϋπολογισμού 335.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του ΥΠ.ΕΣ. .

Το έργο αφορά την ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρου κτιρίου, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο και βρίσκεται στην Κοινότητα Πυργετού.

“Με την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», υλοποιούμε την επιθυμία του δωροθέτη το σπίτι του να μετατραπεί σε Πνευματικό Κέντρο, ώστε να παραδοθεί προς αξιοποίηση στην τοπική κοινωνία, για να φιλοξενήσει δραστηριότητες πολιτισμού στην περιοχή”, δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Στο υπάρχον κτίσμα, το οποίο είναι παλαιά πέτρινη οικία προϋφιστάμενη του 1955, η μελέτη προβλέπει:

Να γίνει καθαίρεση της στέγης, των επιχρισμάτων εσωτερικών και εξωτερικών, των κουφωμάτων και του ξύλινου πατώματος. Να γίνει κατασκευή εσωτερικού μανδύα από σκυρόδεμα C20/25 και οπλισμό, ενώ η οροφή του υπογείου θα κατασκευαστεί με σύμμεικτη κατασκευή που θα βασίζεται στη συνεργασία χαλύβδινων διατομών (Μεταλλικών στοιχείων) και στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος. Η οροφή του ισογείου θα είναι ξύλινη, στηριγμένη σε σιδηρά δοκάρια, θα κατασκευαστεί νέα στέγη, επιχρίσματα στο εσωτερικό του κτιρίου και αρμολόγημα στο εξωτερικό του κτιρίου με πρόθεση να στερεώσει την τοιχοποιία. Το εμφανές αρμολόγημα θα προσδώσει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία αναβαθμίζοντας το αισθητικό αποτέλεσμα.