Άστατος θα είναι ο καιρός τόσο σήμερα όσο και τις επόμενες ημέρες, με συννεφιές και βροχές να εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα εναλλάσσονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδά για την εποχή, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Τα Χριστούγεννα ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο Πάσχα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 18 με 20 βαθμούς Κέλσιου. Όπως διευκρίνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και στο παρελθόν έχει τύχει να κάνουμε Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες.

Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος καιρός θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες εκτάσεις Τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν, αλλά η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη. Τις απογευματινές ώρες αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν τη χώρα τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στη Βόρεια Ελλάδα τους 12-13 βαθμούς, αλλά νοτιότερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 15 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, δεν αποκλείονται ορισμένες πρόσκαιρες βροχές το πρωί, αλλά σύντομα θα βελτιωθεί. Θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά θα χαλάσει και πάλι κατά τις βραδινές ώρες, με βροχές.

Αντίστοιχο μοτίβο θα παρουσιάσει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τον καιρό να είναι ΄'άστατο τις πρωινές ώρες, να βελτιώνεται το μεσημέρι και να χαλάει το βράδυ.

ethnos.gr