Βαθμολογία

Η Ελλάδα θρηνεί για τον Γιάννη Διακογιάννη

Η διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με απέραντη θλίψη αποχαιρετούν τον Γιάννη Διακογιάννη, τον πιό γνωστό αθλητικό συντάκτη, του οποίου η φωνή ένωνε όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά όλους τους Έλληνες, όπως τραγουδούσε και ο Κηλαϊδώνης. Το Γιάννη Διακογιάννη που ήταν ο δάσκαλος γεννεών αθλητικών δημοσιογράφων και έγραψε ιστορία.

Η Ελλάδα θρηνεί για το χαμό του. Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών. Είχε γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 1931.

Η καρριέρα του στην αθλητική δημοσιογραφία άρχισε ενωρίς  και το 1959 γράφτηκε στη δύναμη των μελών του ΠΣΑΤ. Το ονομά του συνδέθηκε με τα μεγάλα γεγονότα  και βεβαίως με την «Αθλητική Κυριακή», την μακροβιώτερη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές  και εγραψε πολλά βιβλία  δίνοντας βάρος στα βιογραφικά των μεγάλων του αθλητισμού.

Το Δ Σ του ΠΣΑΤ θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες για την τεράστια προσωπικότητα του Γιάννη Διακογιάννη καθώς και για τον τόπο και το χρόνο της εξοδίου ακολουθίας.