Βαθμολογία

«Ευκαιρία για διακρίσεις και για εξέλιξη των παιδιών»

Με αφορμή τις κληρώσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων των αναπτυξιακών τμημάτων, ο τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης μίλησε τόσο για τους αγωνιστικούς στόχους, όσο και για την προοπτική εξέλιξης των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών που προσφέρουν οι διοργανώσεις της UEFA.

"Οι κληρώσεις των Εθνικών Ομάδων Νέων, Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων, είτε αφορούν στην πρώτη προκριματική φάση, είτε στο επόμενο επίπεδο, τη League A και την Elite Round, ξυπνούν τις προσδοκίες για προκρίσεις των Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων.

Το αγωνιστικό μέρος και τα αποτελέσματα είναι πάντα ο στόχος στο ποδόσφαιρο. Για να έρθουν όμως αυτά, όλοι όσοι υπηρετούμε τις Εθνικές ομάδες, από οποιοδήποτε πόστο, οφείλουμε να δουλέψουμε με αφοσίωση, οργάνωση και αληθινό ενδιαφέρον, ώστε να πετύχουμε τους αγωνιστικούς στόχους, δηλαδή τις προκρίσεις και τις ανόδους.

Παράλληλα όμως με τη δημιουργία ανταγωνιστικών αναπτυξιακών ομάδων -και πέρα από τα αποτελέσματα, υπάρχει η ευκαιρία να έχουμε επιτυχία και στο άλλο κομμάτι, το οποίο αποτελεί τον κύριο λόγο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής: τη διαρκή εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών μας, ώστε να είναι έτοιμοι και έτοιμες όταν έρθει η ώρα να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών.

Η διεύθυνση των Εθνικών Ομάδων στηρίζει έμπρακτα όλα τα τμήματα, καθώς έχει εκπονήσει ειδικά προγράμματα που περιλαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό συγκεντρώσεων για προπονήσεις και φιλικούς αγώνες, ώστε οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί και τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί για μεγαλύτερα διαστήματα. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, δείχνουν να αποδίδουν και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε".