Βαθμολογία

«Έχει έρθει η ώρα για πρόκριση στην τελική φάση»

Με αφορμή την κλήρωση της Εθνικής Νέων στον γύρο Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (U19) 2022-23 μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Νέων Αναστάσιος Θέος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έχει έρθει η ώρα η γαλανόλευκη να κάνει το βήμα παραπάνω και να προκριθεί στην τελική φάση του θεσμού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Θέου.

"Ο γύρος Εlite αποτελεί διαχρονικά μια πρόκληση για όλες τις αναπτυξιακές Εθνικές Ομάδες. Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας ώστε το ταξίδι μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να συνεχιστεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η συγκεκριμένη ομάδα της Εθνικής Νέων έχει χτίσει αγωνιστικό πνεύμα μέσα στον χρόνο με συμμετοχές σε αρκετά τουρνουά όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες και η πρώτη προκριματική φάση στην Ελβετία στην οποία κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Διαθέτουμε ένα ποιοτικό κορμό παικτών και είμαι πεπεισμένος ότι τα παιδιά θα παλέψουν σε όλους τους αγώνες ώστε να σταθούν αντάξια τόσο απέναντι στο εθνόσημο όσο και στην σοβαρότητα που απαιτεί η συγκεκριμένη προκριματική φάση".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε και για την κλήρωση της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 2023-24, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας

"Πρόκειται για μια θεωρητικά βατή κλήρωση αλλά έχουμε καθήκον να βρισκόμαστε σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Με δεδομένο ότι οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση του θεσμού είναι μια προσιτή κλήρωση για εμάς ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε σωστή προετοιμασία για να φαν
ούμε ανταγωνιστικοί σε όλες τις αναμετρήσεις. Μπορούμε να  πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης με την ποιότητα που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές μας και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".