Βαθμολογία

Εθνική Νεανίδων: Στον 6ο όμιλο της League A

Εναντίον της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα διεκδικήσει, την προσεχή Άνοιξη, η Εθνική Νεανίδων την πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO, η οποία θα διεξαχθεί στο Βέλγιο 18-30 Ιουλίου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον 6ο όμιλο της League Α και στα τελικά θα προκριθούν οι νικητές των 7 γκρουπ ή και η καλύτερη δεύτερη ομάδα όλων των ομίλων, σε περίπτωση που το Βέλγιο τερματίσει επικεφαλής.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τους αγώνες στην 4η και τελευταία θέση των ομίλων της League A, θα υποβιβαστούν και θα συνεχίσουν στο EURO 2023-24 από την League Β.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της τελικής φάσης του EURO 2023, θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών.

Δείτε όλους τους ομίλους της League Α:

LEAGUE Α
1ος όμιλος 2ος όμιλος 3ος όμιλος 4ος όμιλος
Νορβηγία Σερβία Γαλλία Ισπανία
Γερμανία Πολωνία Πορτογαλία Αγγλία
Δημ. Ιρλανδίας Ελβετία Ουγγαρία Σλοβενία
Κροατία Τσεχία Ρουμανία Λευκορωσία
5ος όμιλος 6ος όμιλος 7ος όμιλος  
Δανία Αυστρία Ολλανδία  
Σουηδία Ιταλία Φινλανδία  
Ουκρανία Ελλάδα Βέλγιο  
Ισλανδία Βοσνία Ερζ/νη Βουλγαρία  


Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπκώστας μίλησε για την κλήρωση τονίζοντας ότι πρώτο στόχο της ομάδας αποτελεί η παραμονή στην League A. Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Θεωρώ ότι είχαμε μια καλή κλήρωση καθώς αποφύγαμε τα μεγαθήρια των πρώτων γκρουπ και αποφύγαμε πολύ δυνατές ομάδες που ανέβηκαν φέτος από την League B. H Αυστρία η οποία είναι και επικεφαλής του ομίλου αποτελεί μια εξαιρετική ομάδα με πειθαρχία και προσήλωση στο αγωνιστικό της πλάνο. Η Ιταλία σημειώνει συνεχώς ανοδική πορεία σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια και συγκαταλέγεται σταδιακά στις κορυφαίες ομάδες.

Εμείς οφείλουμε να παλέψουμε απέναντι σε όλους τους αντιπάλους όπως κάναμε και στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας με επιτυχία μεγάλες ομάδες. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η παραμονή στην League Α και θεωρώ ότι είναι απόλυτα εφικτός με την ποιότητα που διαθέτει αυτή η ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι τα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλες τις αναμετρήσεις ώστε να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον όμιλο».