Βαθμολογία

Πέρασε άνετα από την Φιλιππούπολη η ΑΕΛ!

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ που πέρασε από την Φιλιππούπολη επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα Λάρισας χάρις στα τέρματα των Πεντρόσο και Όγκμποε.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής

To ματς:

Η ΑΕΛ μπήκε με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 1ο λεπτό με τον Παπαγεωργίου Κ. να κάνει ένα σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Μελί να μπλοκάρει. Στο 13' ο Πεντρόσο έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι για τον επερχόμενο Παπαγεωργίου Κ. που με σουτ στην αριστερή γωνία του Μελί τον ανάγκασε να απλώσει το κορμί του και να απομακρύνει δύσκολα.  Δευτερόλεπτα αργότερα, το πλασέ του Νικολιά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 18' ο Χαλάτσης έκανε το γύρισμα, με τον Θεοδωρόπουλο να προλαβαίνει τους επιτιθέμενους του Απόλλωνα προτού αυτοί σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Μέτριος ο ρυθμός του αγώνα με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει με υπομονή το τέρμα που θα της έδινε προβάδισμα στο σκορ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους και θέλησαν να περιορίσουν τους "βυσσινί" όσο γινόταν πιο μακριά από την περιοχή τους. Στο 30' ένα λάθος έδωσε την δυνατότητα στον Όγκμποε να βρεθεί σε θέση βολής, ωστόσο το σουτ του ήταν εύκολη λεία για τον Μελί που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Η ΑΕΛ βρήκε το τέρμα που έψαχνε στο 33ο λεπτό όταν έπειτα από όμορφη επιθετική προσπάθεια, ο Παπαγεωργίου Κ. πέρασε την μπάλα με τον Πεντρόσο να βρίσκεται απέναντι στον Μελί και να στέλνει την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Απόλλωνα γράφοντας το 1-0. Ο Απόλλων σημείωσε την καλύτερή του στιγμή στο πρώτο μέρος στο 39' όταν έπειτα από σέντρα του Γκαρσία η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τον Χαλάτση να κάνει το βολέ και τον Θεοδωρόπουλο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η ΑΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Συγκεκριμένα έπειτα από κόρνερ του Παπαγεωργίου Κ., ο Ηλιάδης έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι, με στον Γκοτζαμανίδη στην συνέχεια να κάνει το σουτ στην επαναφορά και τους αμυνόμενους να απομακρύνουν. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τελικώς τα τέρματά τους με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στο παιχνίδι, όταν ο Θωμαϊδης με όμορφη πάσα βρήκε τον Όγκμποε ο οποίος με πλασέ στην κίνηση πρόλαβε τον εξερχόμενο Μελί και έκανε το 2-0.

Πέρα από αυτό το σημείο ο Απόλλων θέλησε να αυξήσει την απόδοσή του ανεβάζοντας την ένταση στο παιχνίδι του, ψάχνοντας έτσι το τέρμα που θα τον έβαζε στην "εξίσωση"του ματς. Στον αντίποδα, η ΑΕΛ ήταν εκείνη που μπήκε σε μια διαδικασία διαχείρισης γνωρίζοντας ότι θα είχε πολλές ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση για να πετύχει κι άλλα τέρματα. Στο 79' ο κινητικός Σιατραβάνης απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο από την γωνία της μεγάλης περιοχής και σούταρε με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Στο 92' ο Μαυριάς εκτέλεσε φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί παραθυράκι της εστίας. Το 2-0 ήταν και τελικό σκορ με την ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη

Διαιτητής:

Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί:

Κουφός (Μακεδονίας) - Μποζατζίδης (Μακεδονίας)

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Βαγγέλης Μόρας): Μελί, Γκαρσία (76' Μπεκιαρίδης), Σιατραβάνης, Σταματής, Γιαννίτσης, Λίταινας, Καλούσης (57' Κοντρέρας), Χαλάτσης (46' Κοτσιανούλης), Ντ' Αγκοστίνο, Ζαχαράκης (66' Μπαλογιάννης), Κλιγγόπουλος.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Πλέγας (78' Μαυριάς), Παπαγεωργίου Κ., Θωμαϊδης Όγκμποε (87' Τσουμάνης λ.τρ.), Πεντρόσο (87' Καλούσης), Νικολιάς (43' Νίνο λ.τρ.).