Βαθμολογία

Πέρασαν από τον Αμπελώνα οι Αμπελόκηποι (PICS)

Ο Αμπελωνιακός αναμετρήθηκε το Σάββατο (19/11) με τους Αμπελόκηπους για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ, με τελικό σκορ 1-3.

Της Βάσως Γκατζούλη

Οι γηπεδούχοι είχανε οκτώ βασικές απουσίες (Μεσημέρης, Σπάχος, Κουβεντάρης, Ζαχαριάς, Τζαρτζάνης, Πετρίκης, Γωγάκος Δ., Κοκκαλάρας).

Το παιχνίδι στο αγωνιστικό είχε δύναμη και από τις δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι μπήκανε μπροστά στο σκορ με το αυτογκόλ του Τριτάρη στο 13’.

Στη συνέχεια οι Αμπελόκηποι πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που έγινε στο 30’ όταν ο Αντωνίου έβγαλε ωραία σέντρα για τον Βαγγέλη (σταμάτησε η άμυνα, καθώς και ο τερματοφύλακας γιατί πίστεψαν πως θα δοθεί φάουλ πάνω στον Τέγο), με τον παίκτη ανενόχλητο να κάνει το σουτ για το 1-1.

Στο 35’ ωραία σέντρα του Μακρή μέσα στην περιοχή, που ουσιαστικά έβγαλε τον Σφέτσο απέναντι από τον τερματοφύλακα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε την ολική ανατροπή και το 1-2.

Δύο λεπτά μετά ο Τσιπλικιάρης έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της δοκού και στο 38’ ο Μαρούδας έβγαλε για τον Σφέτσο, αυτός το σουτ, στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Γκέλι.

Στην επανάληψη οι Αμπελόκηποι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο ματς, είχαν ευκαιρίες και διεκδίκησαν με αξιώσεις τη νίκη.

Από την άλλη ο Αμπελωνιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να μπει στο παιχνίδι, αφού φάνηκε ότι ξέμεινε από δυνάμεις.

Στο 63’ καλό σουτ του Βαγγέλη, απέκρουσε ασταθώς ο τερματοφύλακας, στην επαναφορά της μπάλας ο Τσιπλικιάρης έκανε το σουτ, αυτή τη φορά ο Γκέλι έδιωξε με τα πόδια.

Στο 66’ ψηλοκρεμαστό σουτ του Χολέβα, τη μπάλα σταμάτησε προ της εστίας ο Δαλακώνης. Στο 70’ μοναδική ευκαιρία χαμένη με τον Μαρούδα, που έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Χολέβα, το σουτ πήγε πάνω από την εστία.

Στο 75’ ο Μάριος Βαγγέλης είχε οριζόντιο δοκάρι και στο 80’ ο Γιώργος Χολέβας με προσωπική ενέργεια πέρασε την άμυνα και τον τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3.

Αμπελωνιακός (Δημήτρης Αλεξανδρής): Γκέλι, Γωγάκος Κ., Ντάβας, Βούκιας, Δαλακώνης, Μαυρίδης, Τέγος, Γωγάκος Γ., Ντόκος, Πόνηρος, Ζάχος.

ΑΟ Αμπελοκήπων (Άκης Ταυλαρίδης): Τάσης, Μακρής, Δούκας, Τριτάρης, Καρβασώνης, Πύρρος (85’ Χαλδούπης), Αντωνίου (77’ Πότσης), Τσιπλικιάρης (77’ Μπράτσια), Βαγγέλη (66’ Χολέβας), Μαρούδας, Σφέτσος (77’ Βέλλα).

Διαιτητική τριπλέτα: Σούλης, Στεργιακούλης, Γκάγκας.