Βαθμολογία

Αυγενάκης: «Χρήματα στα σωματεία τέλη Ιανουαρίου»

Χρηματοδότηση των σωματείων προανήγγειλλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό περιφερειακό κανάλι. Αναλυτικά είπε:
* Χάρη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, τα περίπου 6.500 σωματεία, που θα έχουν τακτοποιήσει όλες τις διαδικασίες εγγραφής τους, θα χρηματοδοτηθούν στα τέλη Ιανουαρίου από τον μόνιμο μηχανισμό φορολογίας των κερδών του στοιχήματος, ενώ προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα δοθεί η πρώτη τακτική χρηματοδότηση στις αθλητικές Ομοσπονδίες. Ποτέ ξανά δεν έδωσε Κυβέρνηση τόσο μεγάλη χρηματοδότηση στον αθλητισμό με διαφανείς διαδικασίες.
*Σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών μας Κέντρων έχουμε εκπονήσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, θέτοντας ως στόχο τη μείωση κατά 20% στην κατανάλωση ενέργειας και κατά 2 μονάδες στη θερμοκρασία των κολυμβητικών μας δεξαμενών. Αποφεύγουμε πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που κλείνουν τις εγκαταστάσεις τους. Θέλουμε και δουλεύουμε ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να αθλείται όλος ο κόσμος με μέτρο και με οικονομία. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη κατά τους χειμερινούς μήνες που έρχονται, ώστε να ανταποκριθούμε στη δοκιμασία που θέτει ο ενεργειακός πόλεμος.