Βαθμολογία

Ο ΠΣΑΤ αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο Νίκο Μπογονικολό

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο Νίκο Μπογονικολό, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σήμερα (15 Νοεμβρίου), μετά από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 70 ετών.

Ο Νίκος Μπογονικολός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην αθλητική -και όχι μόνο- πατραϊκή κοινωνία, ενώ ήταν γνωστός στην Αχαΐα και σε όλη την Πελοπόννησο για τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ του. Έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, υπηρετώντας με αφοσίωση το αθλητικό ρεπορτάζ. Ο Νίκος Μπογονικολός διακρίθηκε για το ήθος, την εργατικότητά του και τον επαγγελματισμό του.

Έκανε τα πρώτα βήματά του στην αθλητική δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Ημέρα», στα μέσα της δεκαετίας του 70, διαδεχόμενος έναν άλλον διακεκριμένο αθλητικό συντάκτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον Νίκο Βώρρο. Παράλληλα, εργαζόταν στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα «Πάτρα Σπορ». Ήταν επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της Παναχαϊκής και της ΑΠΣ Πάτρας (Πάτραι). Στα νεανικά χρόνια του είχε αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής της Παναχαϊκής. Στη δημοσιογραφική καριέρα του είχε συνεργασίες και με άλλες τοπικές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας.

Εργάστηκε εν συνεχεία για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια, ενώ ήταν και ανταποκριτής της εφημερίδας «Έθνος».

Παρουσία του ΠΣΑΤ, ο Νίκος Μπογονικολός ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Η αθλητική δημοσιογραφία έγινε φτωχότερη μετά την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου Νίκου Μπογονικολού. O ΠΣΑΤ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του στην τόσο δύσκολη αυτή στιγμή.

Αντίο Νίκο