Βαθμολογία

Τρίποντο με την «υπογραφή» του προπονητή του για τον Απόλλωνα!

Ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε με 1-0 του Μακεδονικού στο γήπεδο της Φιλιππούπολης χάρις στο νικητήριο τέρμα του Σάββα Σιατραβάνη στο 81ο λεπτό.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής

Κατά την προσωπική μου άποψη η συγκεκριμένη νίκη φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μόρα. Η ομάδα του Λαρισαίου τεχνικού έδειξε από την αρχή του ματς ότι ήθελε τη νίκη και μπήκε με αυτόν τον σκοπό στην αναμέτρηση. Είχε την κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα από τον αντίπαλό της στα πόδια της και θέλησε να πιέσει κατά διαστήματα.

Στον αντίποδα, από αυτή του Γιώργου Αμανατίδη φάνηκε ότι δεν θα ήταν δυσαρεστημένη εάν επέστρεφε στην Θεσσαλονίκη με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Μακεδονικός ήταν αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ωστόσο σε πολλές από αυτές του έλειψε μια τελική πάσα.

Και ενώ κανείς θα περίμενε ένα παιχνίδι "συμβιβασμού" στο φινάλε του ματς, ο Απόλλων όχι μόνο δεν οπισθοχώρησε, αλλά ρίσκαρε ως το φινάλε και δικαιώθηκε. Η είσοδος του Ζαχαράκη, στο πλάι του Σταματή ήταν η κίνηση που άλλαξε τα δεδομένα στην "σκακιέρα" καθώς ο Απόλλων ήταν πιο ενεργητικός στο τελείωμα του ματς που η κόπωση είχε κάνει την εμφάνισή της.

Από μια κατάσταση πίεσης ήρθε και το πανέξυπνο τέρμα του Σιατραβάνη, ο οποίος είχε προειδοποιήσει τον Γουναρίδη στο πρώτο μέρος σε παρόμοια φάση όταν εκ νέου ο "πορτιέρο" του Μακεδονικού είχε βρεθεί εκτός θέσης. Κοντολογίς, θεωρώ ήταν μια νίκη δύσκολη και συνάμα σημαντική που φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μόρα ο οποίος διεκδίκησε το ματς ως το τέλος, ζύγισε τα δεδομένα και τελικώς δικαιώθηκε έστω και με λίγη δόση τύχης όσον αφορά το γεγονός πως δεν πληγώθηκε από τα αμυντικά του λάθη.