Βαθμολογία

Εμφατικό «σεφτέ» δια ποδός Σιατραβάνη για τον Απόλλωνα! (PICS)

Την "παρθενική" του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Μακεδονικού στο γήπεδο Φιλιππούλης.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Δαϊρετζής
Φωτογραφίες: Ιωάννης Ξανθόπουλος

Ο Σάββας Σιατραβάνης ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με ποδοσφαιριστή λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Γιάννη Μπαλογιάννη. 

Το ματς: 

Μέτριος ρυθμός στο ξεκίνημα με τις ομάδες αμφότερες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Θέλησαν και οι δυο αντίπαλοι να βάλουν κάτω την μπάλα και να την κυκλοφορήσουν ώστε να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Μέλι και του Γουναρίδη αντίστοιχα. Η πρώτη στιγμή του ματς καταγράφηκε στο 8' και ανήκε στον Απόλλων, όταν ο Γκαρσία βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε το σουτ με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει δίχως δυσκολία με διπλή προσπάθεια. Στο 14ο λεπτό ο Γιαννίτσης υπέπεσε σε λάθος, με τον Σιμόνι να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση, με τον εξερχόμενο Μέλι να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και τον Μακεδονικό να επιχειρεί  να φανεί επικίνδυνος στις κόντρα - επιθέσεις. Στο 26' ο Σιατραβάνης είδε τον Γουναρίδη εκτός θέσης και επιχείρησε να τον  "κρεμάσει" από μακρινή απόσταση με την μπάλα να καταλήγει λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33ο λεπτό, ο Τσουκάνης έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον προωθημένο Λισγάρα να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Πριόνας τον "συνέλαβε" σε αντικανονική θέση με το τέρμα να ακυρώνεται.  

Μέτριος ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ανήκε στους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Αμανατίδη και ήταν η σπουδαιότερη μέχρι εκείνη την στιγμή. Συγκεκριμένα, στο 55' ο Παναγιωτούδης έκλεψε ψηλά την μπάλα και έπαιξε κάθετα για τον Σαραντίδη, ο οποίος αφύλακτος απέναντι στον Μέλι δεν κατάφερε να σκοράρει και αστόχησε. 

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η αναμέτρηση άνοιξε με τον ρυθμό να ανεβαίνει και το παιχνίδι να δείχνει ότι είχε δυνατότητες να ξεφύγει από το 0-0. Ο Βαγγέλης Μόρας, έδειξε διάθεση να διεκδικήσει την νίκη και να πάρει ρίσκα όσο εξελισσόταν η αναμέτρηση παρά το γεγονός πως ο Μακεδονικός ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 69ο λεπτό άλλαξε την διάταξη βάζοντας τον Ζαχαράκη στο πλάι του Σταματή με την διάταξη να γίνεται 4-1-3-2.

Ο Βαγγέλης Μόρας, πήρε το ρίσκο του στην αναμέτρηση και δικαιώθηκε στο 81ο λεπτό. Ειδικότερα, σε μια φάση στην οποία οι ποδοσφαιριστές του πίεσαν, ο Σιατραβάνης είδε εκ νέου τον Γουναρίδη εκτός εστίας που επέστρεφε με πίσω βήματα σε αυτή και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 90ο λεπτό, ο Απόλλων έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο καθώς ο Μπαλογιάννης αντίκρισε δυο κίτρινες σε μόλις 7 λεπτά παρουσίας στο ματς. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Μακεδονικός έψαξε το τέρμα της ισοφάρισης. Στο αντίποδα, οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία να κρατήσουν το πολύτιμο για εκείνους τρίποντο και να αντισταθούν σε αυτή την πίεση για τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων. Το γεγονός αυτό συνέβη και ο τριπλό σφύριγμα της λήξης του Μπεκιάρη βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Μόρα να πανηγυρίζουν ένα εξαιρετικά σπουδαίο για εκείνους τρίποντο.

Διαιτητής: 

Μπεκιάρης (Καρδίτσας) 

Βοηθοί: 

Βογιατζής (Καρδίτσας) - Πριόνας (Εύβοιας)

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων Λάρισας (Βαγγέλης Μόρας): Μέλι, Αυλωνίτης, Γκαρσία (83' Μπαλογιάννης), Σιατραβάνης (83' Ντουλγκέροβ), Σταμάτης, Γιαννίτσης, Καλούσης, Λίταινας, Χαλάτσης, Ντ' Αγκοστίνο (69' Ζαχαράκης), Κλιγγόπουλος (39' Ποτόσογλου λ.τρ.).

Μακεδονικός (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Μιλισάβλιεβιτς (73' Τσιφτσί), Σιμόνι, Γαρύφαλος Μπρατσιάνι, Λεωνιδόπουλος (73' Τσιλιγγίρης), Τσουκάνης, Λισγάρας, Παναγιωτούδης, Σάντσεθ (46' Σαραντίδης).