Βαθμολογία

Γ’ Εθνική: Επιστολή διαμαρτυρίας από τις ομάδες των Τρικάλων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΠΟ για τον τρόπο καταρτισμού των ομίλων του επερχόμενου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής απέστειλαν από κοινού ΑΟ Τρίκαλα, ΠΟ Φήκης και Διγενής Νεοχωρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δυστυχώς, αυτά που κατά τις τελευταίες ημέρες φημολογούνταν, αναφορικά με τον σχηματισμό των ομίλων της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την ανακοίνωση αυτών. Η λήψη σχετικής απόφασης καταρτισμού των ομίλων, ερήμην μάλιστα των ενδιαφερόμενων σωματείων, χωρίς έστω στοιχειώδη προηγούμενη διαβούλευση και ενημέρωση, προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις και ταυτόχρονα άφησε πολλά ερωτήματα, για τα κριτήρια, που εν τέλει λήφθηκαν υπόψιν και υπαγόρευσαν την τελική απόφαση.

Η αναληφθείσα πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, για την αύξηση του αριθμού των ομίλων, η οποία θεωρητικώς αποσκοπούσε στην στήριξη των σωματείων και την μείωση των εξόδων τους, με τη συμμετοχή τους σε ένα συντομότερο πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες, λιγότερες μετακινήσεις και αποφυγή ή μείωση των εμβόλιμων αγωνιστικών, επέφερε τελικώς τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Και τούτο διότι η αύξηση του αριθμού των ομίλων από 4 σε 5 όχι απλώς δεν επέλυσε τα προβλήματα, που υποτίθεται είχε σκοπό να αμβλύνει, αλλά αντίθετα η γεωγραφική αναδιαμόρφωση των ομίλων προκάλεσε τεράστιες αδικίες και ανισότητες και κατέστησε όχι απλώς επαχθέστερη οικονομικά την συμμετοχή των ομάδων μας στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής αλλά εξαιρετικά προβληματική ακόμη δε και αδύνατη. Επιπλέον ανέδειξε, για μια ακόμη φορά, την έλλειψη οιασδήποτε οργάνωσης και προγραμματισμού, καθώς και την προχειρότητα, που διαχρονικά διακρίνει την Ε.Π.Ο.

Είναι αδιανόητο, και ενώ βρισκόμαστε ήδη στον μήνα Νοέμβριο, χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το οποίο θεωρητικώς είχε προγραμματισθεί να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, να καλούνται τα σωματεία του νομού μας, να ανατρέψουν τον προγραμματισμό τους και να αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο με ομάδες από τις ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΕΠΣ ΠΡΕΒΖΗΣ, ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ενώ το λογικό και αναμενόμενο θα ήταν να τοποθετηθούμε στον ίδιο όμιλο με ομάδες από τις πιο κοντινές π.χ. ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κλπ.

Ως σωματεία της ΕΠΣ Τρικάλων, που λαμβάνουμε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας, για τον ως άνω καταρτισμό των ομίλων, καθόσον είναι αιτιακά αναπόφευκτο και αυτονόητο, ότι θα εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα το κόστος των μετακινήσεων και διαμονής των ομάδων μας και συνακόλουθα θα καταστεί εξαιρετικά προβληματική, αν όχι αδύνατη, η ενεργός συμμετοχή μας καθ’όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Καλούμε τους αρμοδίους φορείς και αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου να προβούν στην άμεση ανάκληση της ακατανόητης, τραγικής και καταστροφικής τους απόφασης, η οποία παραβιάζει την κοινή λογική και αποτελεί «ταφόπλακα» για το πολύπαθο και δύσμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετούμε με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Η ευθύνη τους βαρύνει και η ιστορία θα τους κρίνει. Άλλως τους καλούμε, να προβούν άμεσα στις αναγκαίες και επιβεβλημένες ενέργειες, ώστε να καλυφθεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος από το τεράστιο κόστος των μετακινήσεων και διαμονής των ομάδων μας, το οποίο οι ίδιοι επέφεραν, με τις άστοχες και αντικειμενικώς εσφαλμένες αποφάσεις τους.

Τρίκαλα 2 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ

Π.Ο. ΦΗΚΗΣ