Σίγουρος ότι το καλάθι του νοικοκυριού θα βοηθήσει σημαντικά εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ έκανε γνωστό ότι θα επισκεφτεί αύριο Τετάρτη όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Οι επισκέψεις αυτές, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, έχουν ως στόχο να γίνουν έλεγχοι και να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις ότι τα προϊόντα που θα βρίσκονται στο καλάθι του νοικοκυριού έχουν την ίδια τιμή ή και χαμηλότερη από αυτή που είχαν στις 3 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για τα υπόλοιπα προϊόντα που βρίσκονται εκτός του καλαθιού του νοικοκυριού.

«Ο πληθωρισμός προκαλεί πολλά προβλήματα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η χθεσινή ήταν ίσως η καλύτερη ημέρα της πολιτικής του καριέρας, εξαιτίας μιας σειράς στοιχείων που ανακοινώθηκαν για θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.

«Αρχικά ο Economist ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κέρδισε 16 θέσεις στον δείκτη του οικονομικού κλίματος και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια, ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα για το 2022 ήταν πρώτη στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων και τέλος, η Eurostat παρουσίασε τα στοιχεία του πληθωρισμού, όπου η Ελλάδα βρίσκεται πλέον χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο πληθωρισμός είναι φρικτός και δυστυχώς προκαλεί μεγάλα προβλήματα, ιδίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε».

iefimerida.gr