Βαθμολογία

Επιτυχημένη η 4η Γιορτή Κάστανου στα Αμπελάκια

«Πλημμύρισε» με κόσμο η πλατεία στα Αμπελάκια.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, καστανοπαραγωγών και επισκεπτών ολοκληρώθηκε πριν λίγο η 4η Γιορτή Κάστανου που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών, που συνδιοργάνωσαν ο ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων και ο Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελακίων.

Η 4η Γιορτή Κάστανου «άνοιξε» με την τελετή του Αγιασμού από τον εφημέριο του χωριού π. Βασίλειο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους βουλευτές του Ν. Λάρισας, κ. κ. Χρ. Κέλλα, Στ. Μπίζιου, Β. Κόκκαλη, Α. Βαγενά, Ε. Λιακούλη και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Α. Παπαχατζή. Χαιρετισμό έστειλαν και οι βουλευτές του Ν. Λάρισας κ. κ. Μ. Χαρακόπουλος και Γ. Λαμπρούλης, οι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Μετά το πέρας των χαιρετισμών, ακολούθησε ομιλία του. Δρ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, Καθηγητή Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: Σύγχρονοι τρόποι καστανοκαλλιέργειας - αντιμετώπιση των τρεχουσών προβλημάτων.

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν στην πλατεία της Ιστορικής Κοινότητας των Αμπελακίων, το κέφι και η ζωντάνια του κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία ήταν μοναδικά κατά γενική ομολογία. Σ’ αυτό συνέβαλε η εξαίρετη παραδοσιακή ορχήστρα με κλαρίνο τον Χρήστο Φροξυλιά, η οποία αρχικά συνόδευσε το χορευτικά τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων που απέδωσε όμορφα χορούς της πατρίδας μας, ενώ στη συνέχεια ερμήνευσε δημοτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στα οποία το κοινό χόρεψε μέχρι αργά το απόγευμα.

Έπειτα έλαβε χώρα ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας, όπου διαγωνίστηκαν δύο είδη φαγητών και δύο είδη γλυκών και  νικήτρια αναδείχθηκε η κυρία Δωροθέα Σολωμού, με το  γλυκό από κάστανο Mont Blanc. Η νικήτρια  βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γιώργο Νικολάου, το βραβείο αντιστοιχούσε σε χρηματικό ποσό 50€. 

Παράλληλα, φρεσκοψημένα κάστανα Αμπελακίων μοιράζονταν απλόχερα στον κόσμο.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Αμπελακιώτισσα, Καθηγήτρια Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας κυρία Βασιλική Κοσμάνου.

Στην 4η Γιορτή Κάστανου Αμπελακίων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές του Ν. Λάρισας, κ. κ. Χρ. Κέλλας, Στ. Μπίζιου, Β. Κόκκαλης, Α. Βαγενά, Ε. Λιακούλη, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Α. Παπαχατζή, η Πρόεδρος του ΠΕΓΔΥ Λάρισας κα Χρ. Κοντογιάννη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κα Τ. Δόκου,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δ. Μαϊμάρης οι Αντιδήμαρχοι Τεμπών κ. κ. Αθ. Βλάχος, Ζ. Γκανάτσιος, Χ. Κρικώνης, Β. Σίμος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γ. Νικολάου, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Κ. Κολλάτος και κα Μ. Κωστή, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Τσεργάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελακίων κ. Γ. Ταζές, οι τοπικοί σύμβουλοι Αμπελακίων κ.κ. Γ. Περσάκης, Σ. Μιχαλάκης και Π. Γκόλαντας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μ. Γκουντής,  Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων.