Βαθμολογία

Το athleticlarissa στην επίσκεψη Μπαλτάκου στη Λάρισα (PICS)

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος βρέθηκε στο Λιτόχωρο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Εξ αφορμής της παρουσίας του εκεί, επισκέφθηκε και τρεις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της περιοχής, τις ΕΠΣ Πιερίας, Λάρισας και Θεσσαλίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου (29/10) στα γραφεία της ΕΠΣ Λάρισας βρέθηκε ο κ. Μπαλτάκος και εκεί είχε την ευκαιρία να πει αρκετά και σημαντικά πράγματα, καθώς επίσης άκουσε τους ανθρώπους των ομάδων της πόλης μας.

Ο κ. Μπαλτάκος ξεναγήθηκε στα γραφεία της Ένωσης από τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των τριών επαγγελματικών μας ομάδων, αλλά και από παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού Λάρισας.

Όπως ήταν λογικό η κουβέντα περιστράφηκε αρκετά στο Μητρώο και τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρχαν, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες και είναι πολλά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουχλαριώτης τόνισε πως: «Συμπαραστεκόμαστε στην ΕΠΟ που στέκεται ενάντια στο Μητρώο, είμαστε αντίθετοι στις τιμωριτικές του διαστάσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε: «Πως πρόκειται για μορφή αδειοδότησης. Το κράτος αποφασίσει ποιος παίζει ή ποιος δεν παίζει. Αυτή τη στιγμή κάναμε μια σχετική υποχώρηση για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και βλέπουμε, όποια κυβέρνηση και να ‘ναι στο μέλλον». Επιπλέον ο πρόεδρος της ΕΠΟ χαρακτήρισε υποδειγματική την ΕΠΣΝ Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαταστήσαμε την ΑΕΛ σε πολλά επίπεδα, με την ευκαιρία να πω ένα ακόμα ευχαριστώ στα μέλη της ΕΠΣΛ και στους ανθρώπους των υπολοίπων ΠΑΕ για την συνεργασία. Σε λίγο χρονικό διάστημα είδαμε παθογένειες του χώρου, αλλά η σοβαρή διοίκηση επιβάλει να μην σηκώνουμε την ένταση σε διάφορα θέματα».

Από πλευράς της ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας ο πρόεδρος της ομάδας κ. Λάμπρος Ιωακείμ ανέφερε: «Σε 14 μέρες ετοιμάσαμε τον φάκελο που καταθέτουμε την Δευτέρα στην ΕΕΑ για την έγκριση της νέας μας ΠΑΕ. Είμαι όμως θιασώτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Παραλαμβάνεται το ποδόσφαιρο στο χειρότερο σημείο, με όλο και λιγότερους νέους στα γήπεδα και χωρίς έσοδα. Ίσως πέραν των άλλων μια χρηματοδότηση τύπου ΕΣΠΑ για τις εγκαταστάσεις των ομάδων να βοηθούσε. Και στη Γ’ Εθνική, που προβλέπεται να παίζουν κάποια παιδιά κάτω των 21, να γίνουν αντίστροφα τα πράγματα, αυξάνοντας το ενδιαφέρον. Να παίζουν πολλά παιδιά κάτω των 21 και λίγοι παίκτες πάνω των 21 για να τα στηρίζουν κι όχι ο καθένας να βγάζει ομάδες με λεγεωνάριους».

Τοποθετήθηκαν επίσης από πλευράς Απόλλων Λάρισας ο κ. Μιχάλης Μπίζιος, αφού ο πρόεδρος της ομάδας κ. Τσακίρης έλειπε στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους.

Για τα μεγάλα έξοδα που αντιμετωπίζει η Γ’ Εθνική αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΠΟΕ κ. Άλκης Χατζηβασίλης.  

Τέλος τοποθετήθηκαν για θέματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και παράγοντες από το νομό μας, σε μία εποικοδομητική κουβέντα.

Από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΛ, ήταν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος, κ.κ. Αχιλλέας και Γιάννης Νταβέλης, από την ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Ιωακείμ, από πλευράς ΠΑΕ Απόλλωνα Λάρισας ο κ. Μιχάλης Μπίζιος (εκπρόσωπος ομάδας), ενώ το παρόν από την Γ’ Εθνική έδωσε ο ΠΟΕ, με τον πρόεδρό του κ. Άλκη Χατζηβασίλη.