Βαθμολογία

Σε 3 Ομίλους η Β’ ΕΠΣΛ

Αλλαγές προέκυψαν στη Β’ ΕΠΣΛ. Σε τρεις ομίλους, θα διεξαχθεί τελικά το νέο πρωτάθλημα, με την πρεμιέρα να έχει ορισθεί για το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου. Από τις 30 ομάδες που έδωσαν το «παρών» (24 τάχθηκαν υπέρ των τριών Ομίλων, ενώ μόλις έξι) ψήφισαν να παραμείνει η υπάρχουσα κατάσταση, δηλαδή να διατηρηθούν οι δύο Όμιλοι και να μπουν εμβόλιμες αγωνιστικές.

Τα πλέι οφ θα αφορούν μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, δηλαδή διπλά παιχνίδια. Μετά το τέλος των πλέι οφ οι πρώτοι κάθε Ομίλου (συνολικά τρεις ομάδες) προβιβάζονται στην Α’ ΕΠΣΛ, ενώ οι δεύτερες της βαθμολογίας θα παίξουν αγώνες κατάταξης. Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ με τη βαθμολογία που είχαν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος.
Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό θα διεξαχθούν αγώνες πλέι άουτ. Σ’ αυτούς θα μετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος από την 5η έως και τη 10η θέση, ήτοι έξι ομάδες σε κάθε Όμιλο. Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Συνολικά θα διεξαχθούν πέντε αγωνιστικές. Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος τερματίσουν στην 5η, 6η και 7η θέση θα έχουν πλεονέκτημα έδρας, δηλαδή θα δώσουν τρεις αγώνες εντός και δύο εκτός έδρας. Το αντίστροφο θα ισχύσει για τις ομάδες που στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος τερματίσουν στην 8η, 9η και 10η θέση. Όπως στα πλέι οφ, έτσι και στα πλέι άουτ οι ομάδες θα ξεκινήσουν με τη βαθμολογία που είχαν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος.

Οι τρεις Όμιλοι συγκροτήθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια. Οι ομάδες της Λάρισας μοιράστηκαν στους Ομίλους, επίσης, με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ κλήρωση έγινε μόνο μεταξύ όσων έχουν κοινή έδρα. Αναλυτικά η πρεμιέρα:               

1ος όμιλος
1η Αγωνιστική

Αμπελωνιακός-Ιπποκράτης
Α.Π. Ελασσόνας-Δρυμός
Αμπελόκηποι-ΑΕΛ
Βαλανίδα-Αργυροπούλι
Ακαδημία Τυρν.-Ευαγγελισμός

2ος όμιλος
1η Αγωνιστική

Ανθούπολη-Αστραπή Ν.Π.
Ελάτεια-Γαλήνη
Γλαύκη-Λαρισαϊκός
Στόμιο-Αιγάνη
Προμηθέας-Φιλοκτήτης

3ος όμιλος
1η Αγωνιστική

ΠΑΟΛ Αβέρωφ-Α.Ο. Ελευθερών
Υπέρεια-Αμπελιά
Αγ. Ανάργυροι-Χαλκιάδες
Διογένης-Τερψιθέα
Ομόνοια-Βούναινα