Βαθμολογία

Υποψήφια για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 η Ελλάδα

Οριστικά η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030, μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο.

Είναι πια οριστικό. Η Ελλάδα θα θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 σε συνεργασία με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Μάνος Σταραμόπουλος μιλώντας στο 9ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ ανέφερε ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν έχει πάρει το ΟΚ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φαταχ Ελ Σίσι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες. Ο φάκελος της κοινής υποψηφιότητας είναι έτοιμος και έχει σταλεί από τον Μπιν Σαλμάν σε ένα μεγάλο γραφείο των ΗΠΑ για την περαιτέρω επεξεργασία.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης. Τα περισσότερα παιχνίδια από τη διοργάνωση, βάσει των δεδομένων του φακέλου, τα περισσότερα παιχνίδια του Μουντιάλ θα γίνουν στο Ριάντ, κάποια στο Κάιρο σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται, και τα υπόλοιπά στην χώρα μας.

Τα ελληνικά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν παιχνίδια, όπως αναφέρεται στον φάκελο είναι η Opap Arena, το Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ, η Νέα Τούμπα και ο Βοτανικός.

ΠΗΓΗ