Βαθμολογία

«Αποχωρεί ο Παπαβραμίδης – Ίσως δεν παίξει πουθενά ο Αγροτικός!»

Στην εκπομπή “Primo Secondo” μίλησε το μέλος της διοίκησης του Αγροτικού Αστέρα και παλαίμαχος της ομάδας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη για την αποχώρηση του βασικού χρηματοδότη την τελευταία τριετία, Χρόνη Παπαβραμίδη.

Ο παράγοντας των “πράσινων” έκανε λόγο για διοικητικό κενό και για προκήρυξη εκλογών άμεσα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην “κατέβει” πουθενά φέτος η ιστορική ομάδα του Ευόσμου, αν δε βρεθεί άμεσα μια κατάλληλη λύση.

Για την αρνητική τροπή για την παρουσία στη Super League 2:

“Συνετελέσθη το απίστευτο ποδοσφαιρικό έγκλημα. Μιλάμε για απόφαση σκάνδαλο, που δεν έχει βάση από όπου και να την πιάσεις. Για μια υπόθεση που όπως θα γνωρίζετε όλοι, το μητρώο δεν ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των ομάδων στη Γ΄ Εθνική, όπως δεν είναι και φέτος. Εδώ είναι το τραγελαφικό της ιστορίας, ενώ εμείς έχουμε τιμωρηθεί γιατί δεν είχαμε κάνει το μητρώο πέρυσι τέτοια εποχή, φέτος στο καινούριο πρωτάθλημα πάλι δεν είναι. Ο Αστέρας τιμωρήθηκε και έχασε την άνοδο από μια απόφαση που δε μπορούμε να την κατανοήσουμε”.

Για την ενόχλησή τους για τις εξελίξεις αλλά και τη φίλαθλη ποδοσφαιρική Ελλάδα που καταδικάζει σε μεγάλη πλειοψηφία και δείχνει συμπαράσταση και αλληλεγγύη:

“Εδώ έχουν καταδικάσει αυτοί που ψήφισαν εναντίον του Αστέρα, μέλη της επιτροπής που ψήφισαν. Βγήκαν την επόμενη μέρα και είπανε οτι ήταν άδικη απόφαση. Δεν υπάρχει λογική. Η απόφαση από το Διαιτητικό ήταν δεσμευτική, αλλά δε καταλάβαμε, από τη στιγμή που είχε ολοκληρώσει το μητρώο στην παράταση που είχε δοθεί, το Διαιτητικό αποφάσισε εναντίον του Αστέρα. Είχε δοθεί παράταση, είχαμε ολοκληρώσει το μητρώο, ήμασταν καθ’ όλα νόμιμοι, μάλιστα είχαν μπει και χρήματα στο σύλλογο. Δεν έχει λογική, δε μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί αποφασίστηκε αυτό και τι έγινε με τον 1ο όμιλο γενικά. Έχουν ξοδευτεί χρήματα, ώρες, έχει χαθεί η ψυχική μας υγεία. Μια ολόκληρη χρονιά”.

Για την ΕΠΟ που έδειχνε καθησυχαστική για Super League 2 βάσει των όσων επικαλέστηκε σε συνεντεύξεις ο Χρόνης Παπαβραμίδης, για διαβεβαιώσεις από τον Τάκη Μπαλτάκο περί μη ποδοσφαιρικών κυρώσεων στον Αστέρα, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας για το μητρώο, γεγονότα που εντέλει στην πράξη δεν “επικράτησαν”:

“Έτσι ακριβώς. Και την επόμενη μέρα η ψηφοφορία ήταν 13-1 εναντίον του Αστέρα. Δε ξέρω τι βόλευε αυτή η απόφαση, ποιους βόλευε τελικά και τι παρασκήνιο παίχτηκε. Αυτό νομίζω οτι δείχνει την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, ένα ποδόσφαιρο απαξιωμένο. Και αν θέλετε να το πάμε λίγο πιο βαθιά, δε γίνεται Οκτώβρη μήνα να μην έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα, όταν σε πολύ πιο υποανάπτυκτες ποδοσφαιρικά χώρες τρέχουν τα πρωταθλήματά τους και μπορεί να έχουν φτάσει και στην 7η, την 8η ή τη 10η αγωνιστική. Και στην Ελλάδα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και δε ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν”.

Για τις κινήσεις του Πανδραμαϊκού και την τελική κατάληξη, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που δεν είχαν ανάλογες κυρώσεις:

“Είναι τραγικό αυτό και για τους παράγοντες και για τους ποδοσφαιριστές. Είναι απίστευτο. Πράγματα που αν τα λέγαμε πέρυσι, θα γελούσαμε ακόμα και στην ιδέα οτι μπορεί να συμβούν. Μια ομάδα που δε θα ανέβει κατηγορία, αφού θα έχει κερδίσει την άνοδο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ και καμία ομάδα να μην υποβιβαστεί από έναν όμιλο. Με Κύπελλο που γράφει πάνω στον πρωταθλητή 1ου ομίλου και από κάτω γράφει ΕΠΟ. Είναι μια απόφαση που βόλευε κάποιους. Από όλη αυτή την ιστορία έμεινε τιμωρημένος μόνο ο Αγροτικός Αστέρας. Από όλη την Ελλάδα για το μητρώο τιμωρήθηκε μόνο ο Αγροτικός Αστέρας. Στο ξεκίνημα της κατηγορίας πανελλαδικά, 40 με 50 ομάδες δεν είχαν ολοκληρώσει και τιμωρείται μόνο ο Αστέρας; Επειδή ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού θεώρησε οτι έπρεπε να βγει αυτός στα μπαράζ, να βγει κατηγορία; Πληρώσαμε την αλαζονεία ενός προέδρου, που δεν είχε την ομάδα για να πάει στην επόμενη κατηγορία.

Δε ξέρω αν θυμάστε το παιχνίδι Πανδραμαϊκός-Αγροτικός Αστέρας, που κερδίσαμε 0-3, παίζοντας με 10 παίκτες από το 50΄ και με 9 από το 80΄. Να σκεφτούμε την επόμενη αγωνιστική, που ο Πανδραμαϊκός κέρδισε μέσα στο Θερμαϊκό Θέρμης, αν δε έκανε διπλό, την τελευταία αγωνιστική με το Νέστο Χρυσούπολης θα έπαιζε την κατηγορία για να σωθεί. Αυτή η ομάδα διεκδικούσε να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 2. Και δέχτηκαν την ένσταση αυτής της ομάδας. Ο Αστέρας ήταν η ομάδα από όλες που ανέβηκαν στα μπαράζ, από όλους τους ομίλους, που κέρδισε πιο εύκολα την άνοδο. Είχαμε τελειώσει το πρωτάθλημα 5-6 αγωνιστικές, ενώ και στα μπαράζ, επειδή είχαμε ρεπό την τελευταία αγωνιστική, πετύχαμε την άνοδο χωρίς να περιμένουμε κανένα αποτέλεσμα στο τέλος. Ήταν δεύτερος ο Αστέρας στα μπαράζ και κατά γενική ομολογία ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα, μετά την Παναχαϊκή.”

Για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν στους “πράσινους”:

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλα πράγματα στην εξίσωση, που συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής. Η απόφαση για τη μη άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2 περνά σε δεύτερη μοίρα. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ο Χρόνης Παπαβραμίδης δήλωσε αποχώρηση από το σύλλογο. Άρα πρέπει τώρα ο σύλλογος να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Μένουμε με ένα διοικητικό κενό αυτή τη στιγμή. Θα προκηρυχθεί γενική συνέλευση και εκλογές εντός της εβδομάδας, για να δούμε αν η ομάδα μπορεί να συμμετέχει στη Γ΄ Εθνική. Τη Δευτέρα θα δηλώσουμε συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική, θα πληρωθεί το παράβολο. Από εκεί και μετά όμως, θα γίνει γενική συνέλευση, για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα ικανό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αν θα μπορέσει να τρέξει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική”.

Για τον Χρόνη Παπαβραμίδη:

“Πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που τα τελευταία τρία χρόνια στήριξε το σύλλογο και οικονομικά και ηθικά. Ο σύλλογος του χρωστά πάρα πολλά. Είναι κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι. Ένας άνθρωπος καθαρός, που δε πήγε πουθενά για να βγάλει την ομάδα. Την έβγαλε άξια, μέσα από τα γήπεδα, τον αναγκάζει το ποδόσφαιρο, όπως και την οικογένεια Μπίκα (σ.σ. Βέροιας) που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο και φεύγουν απογοητευμένοι. Το άσχημο της όλης ιστορίας είναι οτι φεύγει από το χώρο αηδιασμένος. Ο Αστέρας θα το βρει το δρόμο του, ίσως λίγο πιο χαμηλά. Κάποια στιγμή θα επανέλθει, ο Αστέρας είναι ιστορική ομάδα, έχει ένα Δήμο 150 χιλιάδων από πίσω, όμως είναι κρίμα τέτοιοι παράγοντες να φεύγουν από το χώρο”.

Για το αν ενδέχεται να συνεχίσει να στηρίζει έστω ελάχιστα στο οικονομικό την επόμενη προσπάθεια ο Χρόνης Παπαβραμίδης:

“Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Θεωρώ οτι ο Χρόνης είναι ένα πολύ ηθικό στοιχείο. Και αν του ζητηθεί βοήθεια, που θα του ζητηθεί από την καινούρια διοίκηση, θεωρώ οτι θα είναι και αυτός μαζί μας και θα βοηθήσει με τις δυνάμεις του. Απλά ο άνθρωπος κουράστηκε, έχασε χρήματα και δε συζητά για τα χρήματα, συζητά για την ψυχική του και σωματική του υγεία. Έχει αρρωστήσει μέσα από αυτή τη διαδικασία και για αυτό το λόγο αποχωρεί από το σύλλογο. Θεωρούμε όμως οτι θα είναι κοντά μας, θα του ζητήσει βοήθεια ο σύλλογος και θα τη δώσει στο τέλος”.

Για τα εμπόδια που είχε ο Αστέρας αυτή την τριετία, αρχικά με το πρωτάθλημα ενός γύρου λόγω του κορονοϊού:

“Ο Αστέρας αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια. Την προηγούμενη χρονιά αν θυμάστε είχαμε το παιχνίδι μέσα στην Αγκαθιά, που η ομάδα τιμωρήθηκε, κινδύνεψε να πέσει. Πάλι με την αρωγή του Χρόνη και του διοικητικού συμβουλίου καταφέραμε τότε να σώσουμε την ομάδα. Πρόπερσι ήταν μια δύσκολη χρονιά με τον κορονοϊό. Φέτος είχαμε ηρεμία, κάναμε πρωταθλητισμό και καταφέραμε να βγάλουμε την ομάδα κατηγορία. Δε γίνεται, ρε παιδιά, να βγαίνουμε κατηγορία και να κινδυνεύουμε στο τέλος να παίξουμε στο τοπικό. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται”.

Για το θολό τοπίο της επόμενης μέρας, αν υπάρχει κάποιο “PLAN B” και ενδιαφερόμενοι να “τρέξουν” τον Αστέρα, για ομαλή και άμεση διάδοχη κατάσταση:

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα. Αυτές οι εξελίξεις έγιναν χθες το βράδυ (σ.σ. Παρασκευής). Θα δηλώσουμε την ομάδα τη Δευτέρα, θα γίνουν κάποιες ζυμώσεις, κάποιες συζητήσεις μεταξύ παραγόντων, παλιών και νέων. Θα δούμε διαθέσεις, θα γίνει γενική συνέλευση και εκεί θα δούμε αν ο σύλλογος μπορεί να αντέξει να πάει στη Γ΄ Εθνική. Δεν είναι και εύκολο, θέλει χρήματα, τα οποία τώρα που συζητάμε δε βρίσκονται. Πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια και για αυτό ζητάμε από όλους να έρθουν στη γενική συνέλευση. Να είναι αρωγοί, όποιος μπορεί να βοηθήσει, είτε με χρήματα, είτε με δουλειά, για το καλό της ομάδας”

Για το “αν βρεθεί λύση” μαρτυρά οτι η Γ΄ Εθνική ίσως να μην είναι εντέλει το χειρότερο σενάριο:

”Ναι, φυσικά. Αν δε βρεθεί λύση, το χειρότερο σενάριο είναι να μη παίξει η ομάδα πουθενά. Στο τοπικό που να παίξει; Και στην Α1 να παίξει, θα χρειαστεί πάλι ένα μπάτζετ αρκετά σημαντικό. Μιλάμε για αφανισμό, μια απόφαση που αφανίζει το σύλλογο κυριολεκτικά”.

Για το αν βρέθηκε ποτέ σε ανάλογα δύσκολη θέση η ομάδα του Ευόσμου:

“Ζω τον Αγροτικό Αστέρα σαν φίλαθλος, πριν γίνω ποδοσφαιριστής στην ομάδα, από το 1978, όταν κατάλαβα δηλαδή τι συμβαίνει και άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ήμουν φίλαθλος, κατόπιν ποδοσφαιριστής και όλα αυτά τα χρόνια ζω δίπλα στο σύλλογο. Νομίζω οτι αυτή τη στιγμή ο Αστέρας είναι στο χειρότερο σημείο του. Πρέπει να γίνει ένα restart από όλους. Να έρθουν κοντά όλοι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι καλό και ωραίο να βγαίνω και να κάνω μια ανάρτηση στο facebook και να είμαι υπέρ του Αστέρα, αλλά αυτό βοηθά μόνο επικοινωνιακά. Θέλουμε ανθρώπους που θα έρθουν δίπλα μας, θα βοηθήσουν όσο μπορεί ο καθένας, να σωθεί ο σύλλογος. Γιατί πέραν του ότι είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος των δυτικών συνοικιών, προσφέρει κοινωνικό έργο στην περιοχή”.

Για τους αποδέκτες της αναφοράς του περί των αναρτήσεων στήριξης στο facebook:

“Έχει αποδέκτες το Δήμο, όλους αυτούς που θα βάλουν υποψηφιότητα για Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι κλπ. Οι οποίοι θυμούνται τον Αστέρα μόνο όταν έχουμε εκλογές. Είναι η ευκαιρία τους λοιπόν να αποδείξουν οτι πράγματι τον πονάνε τον Αστέρα και είναι ένα κομμάτι της ζωής του Δήμου. Θα πω κάτι που έχω πει κατ’ ιδίαν. Έχω παίξει αρκετά χρόνια στη νότια Ελλάδα, την εποχή 1990 με 2000. Τότε που δεν υπήρχε το ίντερνετ ακόμα και η ενημέρωση δεν ήταν τόσο έντονη όπως αυτή την εποχή. Όταν έλεγα οτι είμαι από τον Εύοσμο, δεν ήξερε κανείς που είναι ο Εύοσμος. Όταν έλεγα οτι είμαι από τον Εύοσμο, που έχει τον Αγροτικό Αστέρα, όλη η νότια Ελλάδα ήξερε. Άρα λοιπόν ο Αγροτικός Αστέρας είναι σημείο αναφοράς για το Δήμο, δε μιλάω για το Δημαρχείο, γενικώς την περιοχή. Άρα οι άνθρωποι που συσχετίζονται με όλη αυτή τη διαδικασία, πρέπει να έρθουν κοντά και να στηρίξουν αυτή τη δύσκολη στιγμή του Αγροτικού Αστέρα. Ο Δήμος δεν έχει να επιδείξει πύργους, γεφύρια, ούτε αξιοθέατα σημαντικά, για να πεις οτι είμαι από εκεί και θα πας να δεις αυτό. Το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς στο Δήμο, είτε το θέλουμε να το καταλάβουμε, μερικοί γενικότερα στο Δήμο μας, είτε δε θέλουμε, είναι ο Αγροτικός Αστέρας”.

Πηγή: soccerpractor