Βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός και τα 32 ταξίδια του «κύκλου» με τον ΟΦΗ

Στις 21 Οκτωβρίου 2018 ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στην Κρήτη και αυτή η ήττα ήταν η τελευταία για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι από τότε δεν έχουν ηττηθεί σε κανένα από τα 32 ταξίδια του στην Περιφέρεια.

Τότε άνοιξε ένας κύκλος αποτελεσμάτων για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε αυτά τα τέσσερα χρόνια σημείωσε 25 νίκες και πήρε επτά ισοπαλίες με τις ομάδες της Περιφέρειας.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα στα 18 από αυτά τα 32 παιχνίδια δεν δέχθηκε γκολ, ενώ μόνο σε τέσσερα δεν κατάφερε να σκοράρει και έφυγε με την λευκή ισοπαλία.

Από εκείνη την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ δημιούργησε ακόμα ένα ιδιαίτερο σερί με δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα της Κρήτης.

Μάλιστα, αυτή η νίκη με 2-1 είναι η 20η επί του ΟΦΗ στις 46 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην Κρήτη.

ΔΥΟ ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, κάτι που είχε να συμβεί 40 χρόνια, αφού πρέπει να επιστρέψει κανείς στην σεζόν 1982-83 και την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Νίκο Αναστόπουλο να έχει πέναλτι στο δοκάρι στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1 στις 7 Νοεμβρίου 1982 και τον Γιώργο Μουκέα να σταματά τον Γιώργο Τόγια, την επόμενη αγωνιστική (6η) στο Εθνικός – Ολυμπιακός 1-3 στις 21 Νοεμβρίου 1982.

ΠΗΓΗ