Βαθμολογία

Μεγαλοπρεπής εκδήλωση από την Πελασγιώτιδα! (PICS)

Μία μεγαλοπρεπής εκδήλωση διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (9/10) από την ομάδα της Πελασγιώτιδας, στην πλατεία Ανατολής Αγίου Γεωργίου Λάρισας (πίσω από το Φάληρο).

Της Βάσως Γκατζούλη

Η Πελασγιώτιδα είναι μία από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες στη Λάρισα και η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη τοπική κατηγορία.

Τη σημερινή ημέρα ήταν διπλή η τιμή, αφού εκτός της ανδρικής ομάδας, βραβεύτηκε η ομάδα μπάσκετ της «Πέλας» όπου και εκείνη άλλαξε κατηγορία.

Ιστορική ομάδα, με έτος ίδρυσης το 1964, για 59 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού μας.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παλαίμαχοι παράγοντες που όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν τα μέγιστα σε όλους τους τομείς την ομάδα.

Παρόντες ήταν: ο κ. Βασίλης Σαλιαμπούκος (ιδρυτής και παλιός πρόεδρος της ομάδας), ο κ. Κώστας Σκατζούρης (πρόεδρος των παλαιμάχων), ο κ. Αποστόλης Νεμπεγλέρας (επίτιμος πρόεδρος παλαιμάχων προπονητών) και ο κ. Βασίλειος Τότσικας (για 35 χρόνια ήταν ταμίας στην ομάδα).

Απ’ όλους τους κόλπους της πολιτικής σκηνής εκπροσώπησαν την εκδήλωση, βουλευτές, τοπικοί και δημοτικοί άρχοντες.

Παρόντες ήταν: ο κ. Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), η κ. Λίτσα Λιακούλη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ),  η κ. Τάνια Δόκου (πρόεδρος περιφερειακών συμβούλων με τον κ. Αγοραστό), η κ. Ρένα Καραλαριώτου (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων), ο κ. Θανάσης Παιδής (περιφερειακός σύμβουλος), ο κ. Θανάσης Μαμάκος (δημοτικός σύμβουλος), ο κ. Θάνος Αδαμόπουλος (αντιδήμαρχος οικονομικών), ο κ. Φώτης Τζατζάκης (δημοτικός σύμβουλος) και η κ. Ειρήνη Χατζούλη (πρόεδρος στην 3η κοινότητα).

Την ΕΠΣΛ εκπροσώπησαν: ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης που είναι πάντοτε δίπλα στα σωματεία και τα στηρίζει ουσιαστικά, ο αντιπρόεδρος κ. Ρένος Καρυώτης, το μέλος της Ένωσης κ. Ανδρέας Καρακάσης, ο πρόεδρος των ακαδημιών κ. Γιάννης Έξαρχος, ο σύμβουλος της ένωσης κ. Κώστας Μερτζανίδης και ο προπονητής των Μικτών κ. Δημήτρης Τσέτσιλας.

Στην εκδήλωση βρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση της Πελασγιώτιδας με τον πρόεδρο κ. Αργύρη Γκρίμπα που επί 10 συναπτά έτη αγωνίζεται και κατάφερε με συλλογική δουλειά, να διαπρέπει επί ημερών του η ομάδα.

Τον πρώτο λόγο είχε φυσικά η ομάδα ποδοσφαίρου με τον προπονητή κ. Κώστα Μπακατσή. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός καθώς και όλα τα εδέσματα που είχε η εκδήλωση, πολύ καλή η ορχήστρα με την υπέροχη φωνή του Νίκου Νταλάκα, που ξεσήκωσε τα 500 και πλέον άτομα που ήταν εκεί.

Έγιναν δύο βραβεύσεις, η πρώτη αφορούσε το μπάσκετ, το κύπελλο έδωσε ο κ. Θάνος Αδαμόπουλος στους εκπροσώπους του μπάσκετ που το παρέλαβαν. Και η δεύτερη αφορούσε την ομάδα ποδοσφαίρου (ανδρική), το έπαθλο παρέδωσε ο πρόεδρος της ένωσης κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης. Στη σύντομη ομιλία του, καταφέρθηκε κατά το κ. Αυγενάκη, όπου με την τροπολογία του ρίχνει πραγματικά στο «σκοτάδι» τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όπως είπε πρέπει όλοι να γίνουν μια «γροθιά», έτσι ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μην νιώσουν άλλα δεινά οι ερασιτεχνικές ομάδες.

Μεγάλο όμως μέρος της αίγλης είχαν και οι χορηγοί της ομάδας. Παπαγιάννης (χαλβάς Όλυμπος), Σερέτης Ηλίας (πυρήνας – σκυρόδεμα), Πρίφτης Ηλίας (κατασκευαστική), Ντόντος (κατασκευαστική), Τσουμάνης Μάρκετ, Κορομηλάς (ασφαλιστικές επιχειρήσεις), Μόζας (αυτοκίνητα), Μπέσιος (πυροσβεστήρες), Πλασταράς (ελαστικά), Van Taxi Larissa, Ουράνιο Τόξο (στεγνοκαθαριστήριο), Μαϊμάρης Νίκος (εργολαβίες).

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: ΑΦΟΙ Ντελόπουλοι, Χρήστος Πρίφτης και Σταύρος Γουλιώνης.

Και δύο δωροθέτες για την εκδήλωση με ακριβά δώρα: Veltion (Τσιοτινός – Σκαντζούρης), Λαμπράκης (Τάμπλετ).

Ήταν λοιπόν πραγματικά μία πολύ όμορφη εκδήλωση, αντάξια της ιστορίας της Πελασγιώτιδας.        

Το athleticlarissa ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που βρέθηκε στην εκδήλωση και σας μεταφέρει χαρακτηριστικές εικόνες!