Βαθμολογία

Ελλάδα - Κόσοβο 5-0 (EQU17)

Η Εθνική Παίδων επικράτησε 5-0 της αντίστοιχης του Κοσόβου για τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17, η οποία διεξάγεται στην πόλη Podujevo του Κοσόβου. Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Πανικίδης υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα από το κόρνερ του Μουζακίτη και εκτέλεσε στη γωνία του Σαλιού για το 1-0.

Στη συνέχεια η γαλανόλευκη πίεσε και θα μπορούσε να αυξήσει το προβάδισμά της όμως το σουτ του Μουζακίτη στο 25' πέρασε λίγο άουτ. Στο 32ό λεπτό ο Τζίμας υποδέχθηκε εξαιρετικά την βαθιά μπαλιά του Χατζόπουλου, απέφυγε δύο αντιπάλους και εκτέλεσε με το αριστερό τον Σαλιού σημειώνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Ομάδα διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της και στο 73' κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη της με τον Στέφανο Τζίμα να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μουζακίτη και να τελειώνει ιδανικά τη φάση πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ (3ο στη διοργάνωση).

Το τέταρτο γκολ για την Εθνική Ομάδα πέτυχε ο Πολιτάκης με δυνατό σουτ στο 85' μετά από κεφαλιά πάσα του Χατζηνικολάου και το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Μουζακίτης στο 90ό λεπτό με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο παραθυράκι της εστίας του Κοσοβάρου τερματοφύλακα.

Την τελευταία αγωνιστική η Εθνική Ομάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία (11/10/2022, 14:00). Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα του 8ου προκριματικού ομίλου στον οποίο συμμετέχει η Εθνική Παίδων.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Αλεξιάδης): Μπέλερης, Σβίγκος, Χατζόπουλος, Πανικίδης (69΄Παναγάκος), Πολυκράτης, Ανδρικόπουλος (64' Πολιτάκης), Καλλανχί, Μαρουτσής (79' Αλαφάκης), Τσέλιος (69' Χατζηνικολάου), Τζίμας (79' Κωστούλας), Μουζακίτης.

Κόσοβο (Αρσίμ Αμπαζί): Σαλιού, Ταφάι, Κρουεζίου, Αχμέτι (79' Καστανιέβατς), Τζασάρι, Σούπλια, Λιέσι, Χαζίρι (70΄Λιμάνι), Ζιούμπι, Λουτόλι (46΄Μουλάι), Γκασί (79' Πλάνα).

Αλέξανδρος Αλεξιάδης: «Σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα με την Ιταλία»

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων Αλέξανδρος Αλεξιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της Εθνικής Ομάδας απέναντι στο Κόσοβο (5-0) τονίζοντας ότι στο μυαλό όλων πλέον, υπάρχει μόνο η κρίσιμη αναμέτρηση με την Ιταλία για την τελευταία αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 (11/10/2022, 14:00).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού: «Μετά το πρώτο παιχνίδι και την ήττα απέναντι στην Φινλανδία,  οι ποδοσφαιριστές μας αντέδρασαν εξαιρετικά, και πέτυχαν μια  σημαντική και πολύ χρήσιμη νίκη για την συνέχεια του τουρνουά. Ο αγώνας με το Κόσοβο όμως αποτελεί παρελθόν και κοιτάμε μόνο τον επόμενο κρίσιμο αγώνα.

Την Τρίτη αντιμετωπίζουμε την Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου και ήδη το μυαλό μας βρίσκεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όπως οφείλουμε να κάνουμε σε κάθε άγωνα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο».