Βαθμολογία

ΕΣΑΚΕ: Στον αέρα οι 6+1 ξένοι στην πρεμιέρα!

Στον αέρα παραμένει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ για τους 6+1 ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα με την δυνατότητα στις ομάδες να κάνουν «ροτέισιον» ακόμη και κάθς αγωνιστική εφόσον το επιθυμούν.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του OnSports μέχρι και την Πέμπτη (6/10) η ΕΟΚ που αποτελεί την υπερκείμενη αρχή του μπάσκετ δεν έχει επικυρώσει την απόφαση της, ενώ δεν την ε΄χει εγκρίνει ακόμη η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι εάν δεν υλοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή (7/10) η επικύρωση της απόφασης που έλαβε η Γενική Συνέλευση της Λίγκας, τότε κινδυνεύουν οι ομάδες να «κάψουν» μια αλλαγή!

Δηλαδή, να θεωρηθεί αλλαγή η αντικατάσταση ενός ξένου στην επόμενη αγωνιστική, καθώς μπορεί στον ΕΣΑΚΕ να αποφάσισαν για τους 6+1 ξένους, όμως η ΕΟΚ κάνει... καθυστερήσεις και η ΓΓΑ δεν έχει ασχοληθεί ακόμη, προφανώς με το θέμα.

Στον ΕΣΑΚΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Ελληνική Ομοσπονδία, έτσι ώστε να μπορέσουν, εάν είναι εφικτό να επικυρωθεί η απόφαση ακόμη και το μεσημέρι της Παρασκευής (7/10) κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση αυτή στην εφαρμογή μιας απόφασης μόνο προβλήματα δημιουργεί με το... καλημέρα στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς και σύγχυση σε ότι αφορά τα θέματα που εγκρίνονται από την Λίγκα.

Γιατί εν τέλει, εάν δεν γίνει επικύρωση της απόφασης από την ΕΟΚ, τότε θα πρέπει να πορευτούν (έστω και προσωρινά) οι ομάδες με όσα ήξεραν μέχρι πέρσι... Κοινώς μπάχαλο.

ΠΗΓΗ