Βαθμολογία

Ο δικός μας... ξένος

Ο Ματίας Ιγκλέσιας αγωνίστηκε για 16η διαδοχική σεζόν στην Super League και έγινε ο πιο “συνεπής” ξένος στην ιστορία της. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης την περσινή σεζόν είχε πιάσει στην κορυφή τον Κριστόφ Βαζέχα που είχε συμμετάσχει σε 15 πρωταθλήματα της Α’ Εθνική / Super League και πλέον, ο Ιγκλέσιας είναι μόνος πρώτος.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της ΑΕΛ, για την οποία και ήρθε στην Ελλάδα. Στις 7 Οκτωβρίου 2007 έκανε το ντεμπούτο του στην εντός έδρας ισοπαλία 3-3 με τον Λεβαδειακό.

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να βρει το πρώτο από τα 26 γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα. Αυτό συνέβη στις 4 Οκτωβρίου 2008 στη νίκη της ΑΕΛ επί του ΟΦΗ με 4-3.

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 312 ματς με την ΑΕΛ, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχει σημειώσει συνολικά 26 γκολ.

Οι περισσότερες συμμετοχές του είναι την σεζόν 2012-13, όπου αγωνίστηκε σε 30 ματς πρωταθλήματος και σημείωσε 3 γκολ με τον Ατρόμητο, ενώ στο Περιστέρι ήταν και η πιο παραγωγική του χρονιά στο πρωτάθλημα, με 6 τέρματα το 2013-14 σε 19 συμμετοχές.

Ο Ιγκλέσιας είναι πλέον ο πρώτος σε έναν πίνακα που αποτυπώνει ουσιαστικά την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους ξένους που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Κριστόφ Βαζέχα ήταν εκείνος που είχε μέχρι τώρα το ρεκόρ, με 15 σεζόν στο πρωτάθλημα και μια σεζόν λιγότερη έχουν οι Μπατίστα, Τζόρτζεβιτς. Στα 13 πρωταθλήματα έχει σταματήσει ο Τόνι Σαβέβσκι.

Το απόλυτο ρεκόρ βέβαια ανήκει σε ελληνικά “πόδια” με τους Μίμη Δομάζο, Νίκο Χρηστίδη και Τάσο Μητρόπουλο που έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα για 21 σεζόν.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

Πηγή