Διαφορετικές ώρες κοινής ησυχίας ισχύουν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, το ωράριο άλλαξε σε χειμερινό. Οι παραβάτες που δεν θα τηρούν το νέο χειμερινό ωράριο θα διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Ειδικά όσοι μένετε σε πολυκατοικία θα ήταν καλό να τις τηρείται κατά γράμμα.

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας τον χειμώνα
Από την 1η Οκτωβρίου 2022 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023 ισχύει το παρακάτω ωράριο:

από τις 15:30 έως τις 17:30 και
από τις 22:00 έως τις 07:30

Από την Άνοιξη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ισχύει θερινό ωράριο που διαμορφώνεται ως εξής:

από 15:00 έως 17:30
από 23:00 έως 07:00

Τι απαγορεύεται να κάνετε τις ώρες κοινής ησυχίας

Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου, ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου, τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί, και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες, ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους.
Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, στις πλατείες και στους δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια, ή σε άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και οι συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΧΙ, κ.λ.π.) η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε, ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου οχήματος, το οποίο είναι σε στάση.
Η χρήση σειρήνων, ή άλλων ηχητικών οργάνων, ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

ieidiseis.gr