Βαθμολογία

U19 (Προκριματικά Euro): Ελλάδα-Τσεχία 1-1

Πρώτη στον όμιλό της και αήττητη τερμάτισε η Εθνική Ομάδα των Νέων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχοντας ήδη προκριθεί στην Elite Round της διοργάνωσης όπου θα παλέψει για την συμμετοχή της στην τελική φάση.

Έπειτα από τις νίκες με Ελβετία (2-0) και Ανδόρα (3-0), η U19 του Τάσου Θέου ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Τσεχία, με την οποία ισοβάθμησε μεν, αλλά η ελληνική ομάδα τερματίζει πρώτη λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Stade des Arbères του Μεϊρίν της Ελβετίας, η Εθνική μας Ομάδα των Νέων ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να σκοράρει στις φάσεις που δημιούργησε κυρίως με τους Σπυράκο, Κυριόπουλο, Σμυρλή και Κούτσια.

Όμως οι Τσέχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 64’ με τον Smiga μετά από ασίστ του Spatenka.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε εν τέλει να ισοφαρίσει στο 75’ με τον Σπυράκο (από πάσα του Τσίκου) και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Προκριματική φάση στην κορυφή της βαθμολογίας και αήττητη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Μοναστηρλής, Γεωργιάδης (69’ Γκολφίνος), Κεραμίτσης, Χρήστου, Κούτσιας, Σμυρλής (62’ Τσίκος), Κυριόπουλος (62’ Φίλων), Κωττάς (62’ Νικολάου), Σπυράκος (90’+ Χατζηκυριάκος), Τασιούρας, Αλεξίου.

ΤΣΕΧΙΑ: Dvorak, Coudek, Kricfalusi, Krejci, Labik (73’ Kubr), Samek, Zachoval (60’ Ambros), Beran (80’ Sloncik), Pudil (73’ Sevinsky), Spatenka, Smiga.

Στο άλλο ματς του 1ου Ομίλου, η Ελβετία επικράτησε 2-0 της Ανδόρας. Δείτε ΕΔΩ το πανόραμα του πρώτου προκριματικού ομίλου.