Βαθμολογία

Αντετοκούνμπο: «Εκπληκτική εμπειρία να εκπροσωπώ τη χώρα μου»

Χαρούμενος από τη συμμετοχή του στο Eurobasket 2022 και τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς έδωσε το «παρών» στην Media Day των «Ελαφιών» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και στάθηκε στην παρουσία του στην «επίσημη αγαπημένη», τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε σχέση με το NBA αλλά και την επόμενη σεζόν.

«Καίγεσαι λίγο, παίζεις πολύ μπάσκετ. Χρειάζεται ένα διάλειμμα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο εκτός παρκέ, να είσαι με την οικογένειά σου, να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, να φας Doritos. Το χρειάζεσαι για να έχεις μία καλή χρονιά», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Όμως ήταν εκπληκτική εμπειρία να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Το διασκέδασα. Ήταν η πρώτη φορά που τόσος κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο κόσμος είχε ελπίδα. Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Παρότι μείναμε ένα παιχνίδι μακριά από τα μετάλλια. Ζητωκραύγαζαν για εμάς και τη σημαία. Έβλεπαν τα παιχνίδια εκατομμύρια άνθρωποι κι αυτό είναι τέλειο. Είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και πνευματικά, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά».

Όσον αφορά στις διαφορές του παιχνιδιού σε ΝΒΑ και Ευρώπη, απάντησε: «Στην Ευρώπη είναι πολύ πιο δύσκολα από το ΝΒΑ. Δεν θέλω να δείξω ασέβεια, προφανώς το ταλέντο στο ΝΒΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά οι χώροι που έχεις είναι λιγότεροι και η ένταση μεγάλη. Σε πιέζουν σε όλο το γήπεδο, σε παίζουν double-team, man-to-man… Είναι πιο physical. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή το ταλέντο είναι λιγότερο και χρειάζεται περισσότερη ένταση, αλλά είναι πιο δύσκολα. Όταν παίζω στην Ευρώπη με τέτοια ένταση και σε μικρότερους χώρους, αυτό με βοηθά να καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι. Τώρα όποτε πάω σε ματς ΝΒΑ, νιώθω πως υπάρχει περισσότερος χώρος για μένα και για να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου».

Πηγή