Βαθμολογία

Super League 2: Ξανανοίγουν φάκελοι ομάδων που πήραν άδεια

Το μέλον της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ έριξε μάλιστα «βόμβες» αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί. Αναλυτικά όσα είπε:

«Mιλάω σαν άτομο και δεν εκφράζω της επιτροπή. Μέχρι πέρυσι είχε ουσία το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Με τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο υπό πίεση για να μην υπάρχουν υποβιβασμοί με αφορμή την απόφαση για την υπόθεση Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ (σ.σ. εννοεί την καταγγελία του Ολυμπιακού για πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης), δεν οριοθετήθηκαν κάποια πράγματα με αποτέλεσμα φέτος οι ομάδες της Super League 2 που δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής, θα μπορούν να συμμετέχουν με ποινή αφαίρεσης βαθμών πέντε έως δέκα από το δικαιοδοτικό όργανο.

Έξι ομάδες δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό από έναν έως πολλούς λόγους. Από εδώ και μπρος το δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λιγκ 2 θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Μια ομάδα, ο Ηρακλής προσκόμισε εκπρόθεσμα εγγυητική πριν τρεις ημέρες. Θα τη δεχθεί; Θα παίξουν ομάδες με βεβαιωμένα χρέη σε ποδοσφαιριστές και προπονητές με μείον δέκα βαθμούς; Ποιος παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο αν δεν υπάρχει εγγυητική επιστολή και όταν θα έχουν αφαιρεθεί 40 βαθμοί;H έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 μετατέθηκε για τις 15 Οκτωβρίου και δεν ξέρω αν αρχίσει και τότε.

Βάσει νόμου οι ομάδες πρέπει να υποβάλουν φακέλους έναν μήνα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν ξέρουμε ποιoς θα είναι ο τέταρτος που θ’ ανέβει από τη Γ’ Εθνική. Επομένως η Super League 2 θα πρέπει να αναβάλει το πρωτάθλημα ή εμείς να γίνουμε παράλογοι και να μη χορηγήσουμε σ’ αυτήν την ομάδα πιστοποιητικό ή να γίνουμε παράνομοι και να της χορηγήσουμε. Πέρυσι προτίμησε η επιτροπή να γίνει “παράνομη” για τον ίδιο λόγο, επειδή οι ομάδες δεν είχαν χρόνο. Τι θα γίνει με αυτές τις ομάδες που δεν μπορούν να συμμετάσχουν; Αν δεν έχουν ούτε ένα συμβόλαιο, χρωστάνε σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν εγγυητική, πότε θα αναπληρωθούν; Πότε θα το μάθουμε;

Ομάδα έπαιξε πέρυσι ενώ δεν δώσαμε άδεια. Πήρε προσωρινή διαταγή από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Τελείωσε το πρωτάθλημα κι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση. Πήρε τρεις – τέσσερις αναβολές. Φέτος της δώσαμε άδεια συμμετοχής επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς επειδή ακόμα ισχύει η προσωρινή διαταγή. Είχε εκκρεμότητα με το μετοχικό κεφάλαιο και με τους μετόχους.

Και με τις ομάδες που έχουν πάρει πιστοποιητικό δεν έχει τελειώσει η ιστορία κι αυτό είναι είδηση που σας λέω. Οι ομάδες δεν πρέπει να χρωστούν σε παίκτες και προπονητές είτε την αμέσως προηγούμενη περίοδο είτε αν έχουν βγει εκτελεστές αποφάσεις. Όλες προσκόμισαν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν οφείλουν αλλά βρέθηκαν περιπτώσεις που οφείλουν οπότε θα ξανανοίξει η υπόθεση. Υπάρχει και η μετά χρήσεως ψευδής δήλωση για να πάρει πιστοποιητικό. Είναι δουλειά του εισαγγελέα στον οποίο θα σταλεί. Με τη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Να μην παίζουν οι παράγοντες της Σούπερ Λιγκ 2. Ότι στέλνουν διασταυρώνεται. Ας προσέχουν. Η σύνθεση της επιτροπής είναι εξαιρετική.

Αν δεν κάτσει κάτω η ΕΠΟ και το κράτος ώστε να μην υπάρχουν αντιφάσεις και οι αποφάσεις να βγαίνουν σε σωστά διαστήματα τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Δεν ευελπιστώ πριν τις εκλογές ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στο αθλητικό δίκαιο. Ο πολιτικός χρόνος είναι μικρός. Θα πρέπει να υπάρχει διακομματική συμφωνία. Όχι οι αντιπαλότητες της Σούπερ Λιγκ να μεταφέρονται πιο κάτω. Να μην υπολογιστεί το κακώς λεγόμενο πολιτικό κόστος. Να τηρούνται και να είναι ξεκάθαροι οι όροι του παιχνιδιού.

Ψήφισε κι ο Κοντονής νόμο για τα χρωστούμενα των ΠΑΕ. Μετά ανέβηκαν Άρης και ΟΦΗ και με τροπολογία το μετέθεσε από του χρόνου, μετά ανέβηκε η Παναχαϊκή και κάποιοι άλλοι, πάλι τα ίδια, μετά ο Ηρακλής που τελικά δε σώθηκε, αλλά δε γίνεται έτσι.

Κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ που λειτουργεί κατά το δοκούν. Πήγε να περάσει διάταξη για την πολυιδιοκτησία και όταν την κράξανε την αφαίρεσε και πέρασε άλλη που τ’ αδικήματα παραγράφονται στους τρεις μήνες. Πώς είναι δυνατόν; Πού αλλού, σε ποιο νόμο υπάρχει παραγραφή στο τρίμηνο; Πρέπει να υπάρξει λογική. όποια ομάδα δεν παίρνει πιστοπoιητικό συμμετοχής να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα, αλλιώς γιατί να το ονομάζουμε πιστοποιητικό συμμετοχής;

Τα λιγότερα προβλήματα από τις ομάδες που δεν πήραν άδεια τα έχουν ο Ηρακλής που τελικά τα έφερε όλα και ο Διαγόρας.

Πέρυσι 15 Ιουλίου ομάδα που είχε υποβιβαστεί από τηSuper League 2 και θα έπρεπε να έχει μπει σε εκκαθάριση έστειλε φάκελο πλήρη και εγγυητική. Λέμε τι κάνουν αυτοί και το πετάξαμε. Στο τέλος Αυγούστου ήρθε από την ΕΠΟ ενημέρωση ότι θα παίξουν. Τι να πω; Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είχαν πάει στο μαντείο των Δελφών και σε ακόμα μεγαλύτερο μαντείο. Αυτό του πάρκου Γουδή της ΕΠΟ. Το ξέρανε νωρίτερα αλλιώς δεν θα έβαζαν μισό εκατομμύριο ενώ θα έπρεπε να μπουν σε εκκαθάριση».