Βαθμολογία

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Τεμπών

Επικοινωνία είχε σήμερα, ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης με τον Συντονιστή του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κανελλόπουλο,  με αφορμή κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Γόννων.

Συζητήθηκαν οι άμεσες δράσεις από πλευράς του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη για ενημέρωση και επαγρύπνηση των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, ενημερώνομαι τους πολίτες ότι, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός με ειδικό, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΑΤ σκεύασμα. Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει την Τετάρτη 14/09/2022 μετά τις 10:30 το βράδυ και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μιάμιση με δυο ώρες.

Για προληπτικούς λόγους, συνιστάται οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στην περιοχή αυτή από τις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης 14/09/2022 έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης 15/09/2022. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στο δρόμο, ο υπεύθυνος του ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματήσει τον ψεκασμό και το αποτέλεσμα θα είναι περιορισμένο.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, να μην έχουν απλωμένα ρούχα σε εξωτερικό χώρο και να προφυλάξουν τα κατοικίδια σε εσωτερικό χώρο. Ειδικότερα για τα καταστήματα στην περιοχή εφαρμογής συνιστάται να κλείσουν πριν από τις 10:30 το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2022.

Απευθύνεται έκκληση σε όλους τους πολίτες ώστε να βοηθήσουν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δίνονται καθώς ο ψεκασμός γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Τεμπών συμμετέχει και το 2022 στο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Καλούμε τους δημότες να τηρούν πιστά της οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τέλος, οι κάτοικοι μπορούν να προμηθευτούν το ενημερωτικό έντυπο με τις οδηγίες προφύλαξης από τις δομές Υγείας και Πρόνοιας του δήμου μας, από τα κατά τόπους πρώην Δημαρχεία και τα ΚΕΠ.

Βασικά προληπτικά μέτρα:

– Όχι στάσιμα νερά

– Εγκεκριμμένα εντομοαπωθητικά σώματος

– Εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά - εντομοκτόνα χώρου

– Μακριά μανίκια και παντελόνια

– Σήτες

– Κουνουπιέρες

– Πότισμα πρωινές ώρες

Για περισσότερες και αναλυτικότερες κατευθύνσεις, μελετήστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.