Βαθμολογία

Φιλική ήττα για τον Απόλλωνα Λάρισας (PICS)

Φιλική ήττα (1-2) γνώρισε ο Απόλλων Λάρισας από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης την Κυριακή (11/9) στο γήπεδο Φιλιππούπολης.

10' 0-1 Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε κενό στο δεξί άκρο της άμυνας του Απόλλωνα και στην αντεπίθεση αναπτύχθηκε με τον Μανουσάκη από την αριστερά πλευρά, με τον Μανουσάκη να βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Τζουπιτάνα ο οποίος κέρδισε τον Μέλι μέσα από την περιοχή με διαγώνιο πλασέ.

18' Ο Άλεξιτς έγινε δέκτης της μπάλας μέσα στη περιοχή και δεξιά , έπειτα πάσα του Ματίας και με διαγώνιο σουτ, κέρδισε τον Μέλι για το 0-2.

Ο Απόλλωνας στο 22' είχε την ευκαιρία να μειώσει στο στορ όταν ο Ματίας Ντ' Αγκοστίνο ελίχθηκε ωραία στα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά και με διαγώνιο φαλτσαριστό πλασέ ανάγκασε τον Μάρκο Βελλίδη να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στο 44' ο Φυτόπουλος είχε δοκάρι για λογαριασμό του Απόλλωνα. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης ανέβηκε με την μπάλα στα πόδια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο Δημήτρη Φυτόπουλο μέσα στη περιοχή και αριστερά. Αυτός μετά από μια «κοφτή» ντρίμπλα και με διαγώνιο πλασέ «κρέμασε» τον Βελλίδη, που για καλή του τύχη είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή. Το 0 - 2 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος και στο 63' ο Απόλλωνας απείλησε εκ νέου έπειτα από συνεργασία των δύο αρχηγών, Σκούπρα και Χατζή, με τον τελευταίο με κεφαλιά να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι. Αυτήν η φάση ήταν η προειδοποιητική βολή του Απόλλωνα μιας και στο επόμενο λεπτό ο Ανδρέας Σταματής βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη τον οποίο και πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ηρακλή και στην επαναφορά σε κενή εστία ο ίδιος παίκτης πλάσαρε για το 1 - 2.

Απόλλων Λάρισας (Βαγγέλης Μόρας): Μελί (60' Οικονομόπουλος), Γιαννίτσης (60' Κλιγγόπουλος), Φουρκιώτης, Σκούπρας (85' Ποτόσογλου), Αυλωνίτης (85' Σκύφτας), Χαλάτσης (46' Χατζής), Φυτόπουλος, Ζιάκας (46' Σταματής), Ντ' Αγκοστίνο (77' Πελτέκης), Μπουλγκέροφ (46' Λίταινας), Μπεκιρίδης (26' Σισοκό).

Ηρακλής (Κώστας Γεωργιάδης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Χρουσιέλ (62' Κωστούλας), Παπαστεριανός Αγγ., Δόρης (62' Παπαστεραινός Εμμ.), Πατράλης (85' Σίλβα), Μανουσάκης (85' Κραγιόπουλος), Τζουμπιτάνα (Τότσκα), Ματίας Τόμας, Άλεξιτς (62' Κουντουριώτης).

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας, Μίχος, Βαλιώτης.