Βαθμολογία

Κύπελλο Ελλάδος: παρελθόν και... μέλλον των ομάδων της 2ης φάσης

Τα ζευγάρια της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έγιναν γνωστά και οι ομάδες θα αγωνιστούν για την πρόκριση που θα τις φέρει απέναντι στις επαγγελματικές της Super League 2 στην 3η φάση. Χωρίς αγώνα πέρασαν ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ο Άγιος Νικόλαος, ο Τηλυκράτης και ο Πανθρακικός ή η Αλεξανδρούπολη, αφού το μεταξύ τους παιχνίδι εκκρεμεί.

Από τα επτά ζευγάρια που δεν έχουν εκκρεμμότητες, τα τέσσερα είναι ανάμεσα σε ομάδες Γ' Εθνικής (ΑΕ Ποντίων - ΠΟ Ελασσόνας, Βύρων Καβάλας - Φήκη, Αστέρας Πετριτή - Απόλλων Παραλιμνίου και Βάρδα - Πανελευσινιακός), δύο ανάμεσα σε ομάδες τοπικού (Αστέρας Σταυρού - Βατανιακός και ΑΕΡ Αφάντου - Διαγόρας Βραχνέικων) και ένα... μικτό (Αστέρας Τριποτάμου - Ιωνικός Ιωνίας).

Ένα χρόνο μετά την περσινή τους συνάντηση στο Κύπελλο Ελλάδας, η ΑΕ Ποντίων και ο ΠΟ Ελασσόνας θα βρεθούν και πάλι αντίπαλοι στο θεσμό, αυτή τη φορά στον δεύτερο γύρο. Η ομάδα της Κοζάνης πέρσι είχε επιλέξει να παρατάξει μια πολύ νεανική ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας της ενδεκάδας κάτω από τα 17 χρόνια και η Ελασσόνα επικράτησε 3-0 (8' Μουξιός, 25' Καραγκούνης, 65' Γκουντρουμπής).

Παρελθόν, όχι όμως στο Κύπελλο Ελλάδας, έχουν και ο ΠΑΟ Βάρδας με τον Πανελευσινιακό, που θα συγκρουστούν στο "Γρηγόρης Καλάκος". Το 2014-15 ήταν μαζί στην Γ' Εθνική και ο Πανελευσινιακός είχε πετύχει δύο νίκες με 3-0 στη Βάρδα (11' Κουμπαρούλης, 22', 32' Κουσκουνάς) και 2-1 στην Ελευσίνα (2' Γκουτσούλας, 90' Δουκάκης - 10' Ζάκοφ).

epo.gr