Βαθμολογία

«Αντίο» στο όνειρο με καλή εμφάνιση

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, υπό βροχή, η Εθνική Γυναικών πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της αλλά ηττήθηκε από την πολύ δυνατή Ουαλία με 1-0. Με αυτή την ήττα η Εθνική Γυναικών αποχαιρέτησε το όνειρο της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης στα τελικά του ΠΚ 2023, αξίζουν όμως θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια και τον Γιώργο Κυριαζή για τη μεγάλη προσπάθεια.

Σκόρερ της Ουαλίας η Κάρι Τζόουνς στο 34΄. Αμέσως μετά το γκολ, στο 36΄, η Ελλάδα είχε κλασσική ευκαιρία με τη Μάρκου, αλλά το σουτ της Ελληνίδας στράικερ απέκρουσε η Ο΄ Σάλιβαν.

Το τελευταίο παιχνίδι της Ελλάδας στον όμιλο με τη Γαλλία εκτός έδρας (06/09) έχει και για τις δύο ομάδες τυπική σημασία, αφού οι 'τρικολόρ" έχουν εξασφαλίσει την πρώτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το ντέρμπι Ουαλίας-Σλοβενίας θα καθορίσει τη δεύτερη θέση.

Ελλάδα: Νάση, Γιαννακά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Σιδηρά ((69΄ Γεωργίου), Μάρκου, Σαρρή (81΄ Χατζηνικολάου), Νεφρού, Μωραΐτου, Κόγγουλη (75΄ Σπυριδωνίδου), Παλαμά.

Ουαλία: Ο΄ Σάλιβαν, Έβανς, Ινγκλ, Ρόμπερτς, Τζέιμς, Γκριν (96΄ Γουόρντ), Χάρντινγκ, Ρόου, Λαντ, Χόλαντ, Τζόουνς.

Για τον όμιλο της Ελλάδας (9ος): Σλοβενία_Καζακστάν 2-0 και Εσθονία-Γαλλία 0-9.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Η Εθνική αποχαιρέτησε ένα όνειρο με ψηλά το κεφάλι, ύστερα από έναν μαραθώνιο που διήρκεσε έναν χρόνο. Έδωσε μεγάλες μάχες και είχε περισσότερες καλές από άσχημες στιγμές. Νίκησε τους αντιπάλους που ήταν στα μέτρα της, πάλεψε με τους ισχυρούς και συνεχώς βελτιωνόταν. Μεγάλο κέρδος οι νεότερες κοπέλες που έχουν ενσωματωθεί στην Ομάδα και δείχνουν πως "δένουν" με τις πιο έμπειρες παίκτριες. Στις δηλώσεις τους αλλά και στις μεταξύ τους συζητήσεις οι διεθνείς παίκτριες τονίζουν συνεχώς ότι έχουν ως στόχο τη συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης με την Εθνική Ομάδα και αυτό λέει πολλά.

epo.gr