Βαθμολογία

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκησαν το χρόνο με ρεκόρ

Μπορεί οι ομάδες του Ανδρέα Μουζάκη και του Μιλτιάδη Κλήμη να μην τα κατάφεραν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να υποστηρίζουν ότι ήταν νικητές με αντίπαλο τον χρόνο. Ο αμυντικός Ανδρέας Μουζάκης είναι αρχηγός του ΑΟ Κατασταρίου και οδήγησε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο στην πρώτη συμμετοχή της στον θεσμό.

Αν και έπαιζε αντίπαλος με την έμπειρη ομάδα του Ναυπακτιακού, ο ΑΟ Κατασταρίου δέχτηκε το πρώτο γκολ στο 45' με χτύπημα φάουλ για να ηττηθεί τελικά με 4-0, αλλά πολύ περισσότερο άντεξε ο Ανδρέας, που βγήκε στο 51' του αγώνα. Και λέμε άντεξε, γιατί σε πέντε μήνες γίνεται 47 ετών, κάτι που προδίδουν τα μαλλιά του και όχι το σώμα του.

Ο Μουζάκης έγινε σε ηλικία 46 ετών, 6 μηνών και 20 ημερών ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται βασικός σε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, και φυσικά ο μεγαλύτερος αρχηγός. Σημειώνουμε ότι πριν από τρία χρόνια είχε παίξει σε ηλικία 49 ετών ως ολιγόλεπτη αλλαγή όμως και χωρίς να είναι ουσιαστικά ενεργός, ο Νίκος Μπουκάρας του Παναργειακού, μάλιστα είχε μπει στη θέση του γιού του!

Αν δεν έπαιζε την Τετάρτη με τον ΑΟ Κατασταρίου ο Μουζάκης, το άρθρο θα αναφερόταν από την αρχή στο Μιλτιάδη Κλήμη. Ο Χιώτης μέσος, ήταν στην ενδεκάδα του Ποσειδώνα Καρδαμύλων εναντίον του ΑΕΡ Αφάντου σε ηλικία 45 ετών, 10 μηνών και 18 ημερών. Μάλιστα αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά! Θα ήταν αυτός δηλαδή ο μεγαλύτερος στην ιστορία, αλλά την ίδια ώρα τον άφηνε δεύτερο ο Μουζάκης. Και ο Ποσειδώνας στην ιστορική πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας δεν τα κατάφερε, αφού έχασε από την ομάδα της Ρόδου με 7-0.

Έτσι ο Μουζάκης και ο Κλήμης δεν θα μεγαλώσουν το ρεκόρ τους, αλλά θα συνεχίσουν να πολεμούν το χρόνο στα πρωταθλήματα των ενώσεών τους. Επίσης ο ΑΟ Κατασταρίου χρησιμοποίησε και κάποιους από τους νεότερους παίκτες της φάσης στο παιχνίδι της Ζακύνθου, καθώς ο Διονύσης Λουκίσσας ήταν 14 ετών και επτά μηνών, 32 χρόνια νεότερος από το συμπαίκτη του Ανδρέα Μουζάκης, ενώ 15 είναι ο Ιάσων Κολεύρης και 16 ο Βαγγέλης Βισβάρδης.

*Στις φωτογραφίες ο Ανδρέας Μουζάκης αρχηγός της ομάδας του Κατασταρίου κάτω αριστερά στην ενδεκάδα, και ο Μιλτιάδης Κλήμης σε δράση στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Χίου πριν από λίγους μήνες.

epo.gr