Βαθμολογία

Κύπελλο Ελλάδας: Μια οικογένεια στο γήπεδο

Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής συμμετέχει στο Κύπελλο Ελλάδας γράφει μια ξεχωριστή ιστορία στο θεσμό που «απλώνεται» σε όλα τα επίπεδα και τις κατηγορίες. Κάποιες από αυτές τις ιστορίες έχουν τη δική τους γοητεία. Η κληρωτίδα έφερε αντιπάλους τον Κυπελλούχο Χαλκιδικής Αετό Βαρβάρας και τον Κυπελλούχο Κιλκίς ΠΑΟΚ Κρηστώνης.

Πριν από 35 και πλέον χρόνια, ο Νίκος Κωτάκης άφηνε το χωριό του, τη Βαρβάρα και τον Αετό, για να μεταγραφεί στον Κιλκισιακό. Όχι μόνο έπαιξε 20 χρόνια στον Κιλκισιακό, αλλά έμεινε και στο Κιλκίς όπου έκανε οικογένεια. Φέτος ο 21 ετών υιός του, Νίκος (και αυτός) Κωτάκης αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Έτσι είχε την ευκαιρία να παίξει αντίπαλος με την ομάδα, που ξεκίνησε ο πατέρας του, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Στον Αετό Βαρβάρας αγωνίζονται ο 33χρονος Δημήτρης Κωτάκης του Αναστασίου και ο 19χρονος Δημήτρης Κωτάκης του Κώστα. Έτσι στον ίδιο αγώνα βρέθηκαν τρία πρώτα ξαδέλφια, ο Νίκος, ο Δημήτρης και ο Δημήτρης, αφού οι πατεράδες τους, Αναστάσιος, Κώστας και Νίκος είναι αδέλφια.

Ο μεγάλος Δημήτρης ήταν τιμωρημένος και είδε τον αγώνα από την εξέδρα, ο μικρός Δημήτρης έπαιξε βασικός στον Αετό Βαρβάρας, ενώ αγωνίστηκε και στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης ο Νίκος. Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα (2-2 στην κανονική διάρκεια, 3-3 στην παράταση), ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι.

*Στη φωτογραφία από αριστερά Δημήτρης Κωτάκης του Αναστασίου, Νίκος Κωτάκης και Δημήτρης Κωτάκης του Κώστα.

epo.gr