Βαθμολογία

Ο Ντίας στην κορυφή των συμμετοχών

Τους 132 αγώνες στην Super League με τον Παναιτωλικό έφτασε ο Χόρχε Ντίας και ανέβηκε στην κορυφή των συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας για την μεγάλη κατηγορία.

Την πρωτιά μέχρι χθες απολάμβανε ο Γιώργος Κούσας, ο οποίος είχε σταματήσει στα 131 παιχνίδια με τον Παναιτωλικό στην Super League.

Ο Χόρχε Ντίας φυσικά το έζησε με ανάμικτα συναισθήματα, αφού είχε τη χαρά της νίκης επί του Άρη με 3-1, αλλά είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και έφυγε νωρίτερα για τα αποδυτήρια.

Ο Χόρχε Ντίας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 και έκανε το ντεμπούτο του στις 20 Αυγούστου 2017 στην εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τον Παναιτωλικό, στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί του Πλατανιά στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Μάλιστα δεν αρκέστηκε στο ένα τέρμα και κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο.

Συνολικά έχει σκοράρει 10 γκολ με τα χρώματα του Παναιτωλικού, όλα στο πρωτάθλημα.

Έχει παράλληλα κερδίσει πέντε πέναλτι και δεν έχει εκτελέσει κανένα από αυτά.

Το 2020-21 είχε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα που είναι οι περισσότερες που έχει σε μια χρονιά με τον Παναιτωλικό, ενώ πρόσθεσε ακόμη δύο στα μπαράζ παραμονής με την Ξάνθη.

Ο Παναιτωλικός αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία για 13η χρονιά και η πρώτη από αυτές ήταν την σεζόν 1975-76.

Στις 9 Νοεμβρίου 1975 στο παρθενικό παιχνίδι της ομάδας του Αγρινίου στην Α’ Εθνική οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν το όνομα τους στην ιστορία ήταν οι εξής: Σαββουλίδης, Χιλ, Σερκίδης, Γούναρης (80’ Οικονόμου), Γλυκοκάλαμος, Σιακούφης, Δενδρινός (46’ Τάκος), Κωστόπουλος, Γιακουμής, Παππάς, Γαβαλάς.

Η πρώτη αναμέτρηση ήταν νικηφόρα και το 1-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό γράφτηκε με κεφαλιά του Γλυκοκάλαμου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τάκου.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

132 Ντίας Χόρχε

131 Κούσας Γιώργος

103 Κυριακίδης Δημήτρης

94 Πάουλο Μάρκος

85 Τσιγγάρας Άγγελος

slgr.gr