Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η “ψυχρή λίμνη” που προκάλεσε βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να εξασθενήσει σημαντικά καθώς απομακρύνεται από την περιοχή μας προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά και σταδιακά η αστάθεια στη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή 26/08 η οποία είναι η έκτη ημέρα.  

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 26/08 θα είναι: 

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα του Αν. Αιγαίου, της Δ. Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς της Β. Θεσσαλίας θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Δ. Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς της Β. Θεσσαλίας και Δ. Στερεάς είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τονίζεται ότι για πέμπτη ημέρα αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στην Αττική.

Η παρακάτω ομάδα χαρτών δείχνει τον αθροιστικό υετό 3ώρου που αναμένεται κατά την διάρκεια της Παρασκευής 26/08 μεταξύ 12:00-15:00 (Γραφικό 1) και 15:00-18:00 (Γραφικό 2) και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές κινδύνου. 

meteo.gr