Ανοιχτός στο ενδεχόμενο η υποχρεωτική χρήση μάσκας να επεκταθεί και σε άλλους χώρους εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός, μιλώντας στoν ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας, θα το εξετάσουμε». Διευκρίνισε δε, ότι όπου χρειαστεί θα γίνει προσπάθεια  η υποχρεωτικότητα να είναι περιορισμένη, κάνοντας λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία. «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης. 

Ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινόπωρο και το χειμώνα. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε κατάστασης περιορισμού δραστηριοτήτων» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Όπως είπε οι συζητήσεις με το Υπ. Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

ethnos.gr