Βαθμολογία

NBA: Μόνο εμβολιασμένοι θα παίζουν κόντρα στους Ράπτορς στον Καναδά

Το NBA ενημέρωσε τις ομάδες ότι εξακολουθεί να σέβεται την νομοθεσία του Καναδά, κάτι που σημαίνει ότι για να παίξει ένας παίκτης στον Καναδά κόντρα στους Ράπτορς θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος για τον κορονοϊό.

Το NBA γνωστοποίησε πριν από μερικές εβδομάδες ότι - για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν - δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό στους παίκτες. Έκανε ό,τι μπορούσε. Υπάρχει όμως κάτι για το οποίο δεν μπορεί να κάνει κάτι: Την νομοθεσία του Καναδά για τους ανεμβολίαστους.

Όπως λοιπόν αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, η λίγκα ενημέρωσε τις ομάδες ότι, και την φετινή σεζόν, δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες που γίνονται στον Καναδά - δηλαδή στο Τορόντο κόντρα στους Ράπτορς - θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι παίκτες. Οι δε ανεμβολίαστοι θα πρέπει να αναφέρονται ως "Εκτός - πρωτόκολλό υγείας και ασφαλείας" και να μην λαμβάνουν αμοιβή για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το NBA πρακτικά δεν είχε βέβαια επιλογή, αφού δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στην νομοθεσία του Καναδα, όπως αντίστοιχα πέρυσι δεν είχε το δικαίωμα να παράμβει στην νομοθεσία της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια που είχαν επιβάλλει ένα αντίστοιχο μέτρο.

Για την ιστορία, οι παίκτες που είναι γνωστό ότι έχουν παραμείνει ανεμβολίαστοι είναι ο Καϊρί Ίρβινγκ των Νετς, ο Ματίς Τάιμπουλ των Σίξερς και ο Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο αυτή η λίστα να είναι μεγαλύτερη.

sport24.gr