Βαθμολογία

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδάτ. Κορασίδων Κ16

Θα διεξαχθεί στην Λάρισα από τις 21 εως τις 27 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 13 Εθνικών ομάδων, περιλαμβανομένης της Εθνικής Ελλάδος

Στο Κολυμβητήριο της Νεας Πολιτείας οι αγώνες, στις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ οι προπονήσεις

Για τη μεγάλη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων, (Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship) προετοιμάζεται η πόλη της Λάρισας.

Στο Δήμο Λαρισαίων, αν και μπαίνουμε στον Αύγουστο, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και δομές  εργάζονται πυρετωδώς για τη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην πόλη για μια ολόκληρη εβδομάδα  και ειδικότερα από τις 21 εως τις 28 Αυγούστου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Παίδων - Κορασίδων, πραγματοποιείται φέτος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλία, αφού οι αγώνες των κορασίδων θα πραγματοποιηθούν στην Λάρισα και των παίδων στον Βόλο. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ),  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων και Βόλου.

Στην Λάρισα, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, ενώ το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Λάρισας θα χρησιμοποιηθεί για τις προπονήσεις των ομάδων.

Στο  πρωτάθλημα κορασίδων κάτω των 16, θα συμμετάσχουν οι εξής Εθνικές ομάδες:

Ελλάδα, Αυστραλία, Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, και Νότιος Αφρική.

Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα προκαλέσει το  ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας του  πόλο, ενώ σημαντικά είναι και τα οφέλη για την τοπική οικονομία, και  μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. 

Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει και οικονομικά τη διοργάνωση, ενώ οι  υπηρεσίες εργάζονται με στόχο την άριστη διεξαγωγή των αγώνων στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου της Νεας Πολιτείας, όπου θα δοθούν οι επίσημοι αγώνες.