Βαθμολογία

Η Άλισον Μπρίτεν πρόεδρος της Premier League από το 2023

Η Άλισον Μπρίτεν ορίστηκε ως η επόμενη πρόεδρος της Premier League, αφού οι σύλλογοι ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του διορισμού της, όπως ανακοίνωσε η Premier League σήμερα.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μία γυναίκα θα είναι πρόεδρος της Premier League. H Άλισον Μπρίταν επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της Whitbread, θα αποχωρήσει από τον ρόλο της στη Whitbread στις αρχές του 2023, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της Premier League, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προσωρινό πρόεδρο Πίτερ ΜακΚόρμικ, ο οποίος έφτασε στην θέση αυτή, μετά την παραίτηση του Γκάρι Χόφμαν τον Νοέμβριο, μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από κοινοπραξία που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.

«Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου από τότε που ήμουν παιδί και γι' αυτό είμαι απόλυτα χαρούμενη που διορίστηκα πρόεδρος της Premier League», δήλωσε η Βρετανίδα.

«Θα είναι πραγματικό προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη σχεδίων για το μέλλον, και να συνεργαστώ με όλους τους βασικούς φορείς του παιχνιδιού για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και επιτυχία του».

Η 57χρονη Βρετανίδα κατείχε προηγουμένως μια σειρά από ανώτερους ρόλους στη βρετανική τραπεζική βιομηχανία, υπηρετώντας ως διευθύντρια στο τμήμα λιανικής του Lloyds Banking Group και ως διευθύντρια του διοικητικού συμβουλίου στο Santander UK.

Πέρασε επίσης σχεδόν δύο δεκαετίες στη Barclays, ήταν στα συμβουλευτικά συμβούλια των τριών τελευταίων Βρετανών πρωθυπουργών.

«Η Άλισον είχε θετικό αντίκτυπο σε κάθε οργανισμό στον οποίο ήταν μέρος, γι' αυτό χαίρομαι που εντάσσεται στην Premier League ως πρόεδρος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ρίτσαρντ Μάστερς.

«Έχει ένα τεράστιο ιστορικό στις επιχειρήσεις, κάνει τα πράγματα με ένα προσγειωμένο στυλ και είναι ιδιαίτερα σεβαστή και συμπαθής σε όλους τους κλάδους που έχει εργαστεί. Έχει επίσης έντονο ενδιαφέρον για το παιχνίδι και πώς μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω».

zougla.gr