Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "συντάσσεται με την ομόφωνη απόφαση του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που πάρθηκε στις 12-7-2022 και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, όπως αυτές προγραμματίστηκαν από τις Ενώσεις τους και το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 18, 19, 20 Ιουλίου κι όποιες άλλες εξαγγελθούν στο μέλλον, είναι μονόδρομος για όλα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια και τα Ιατρεία της χώρας .

Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται στο σύνολο τους, αφού δεσμεύεται άδικα κι αυταρχικά το 70% των εσόδων των γιατρών για εξετάσεις που εκτέλεσαν. Επί της ουσίας πληρώνουν τις εξετάσεις που διενεργούν οι ασφαλισμένοι και φορτώθηκαν στις πλάτες τους χρέη από το 2013 έως και σήμερα, χωρίς σταματημό. Χρέη χωρίς υπαιτιότητα τους, που μεταβιβάζονται ακόμα και στα παιδιά τους.

Καμία διορθωτική ενέργεια δεν ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία και κανένα περιοριστικό, ελεγκτικό μέτρο που προτάθηκε αλλά και νομοθετήθηκε στο παρελθόν δεν εφαρμόστηκε!

Ενωμένοι και συνεπείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων!"