Βαθμολογία

«Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες», ενημέρωσε η Πυροσβεστική

Έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το αεροσκάφος μετέφερε φορτίο 11,5 τόνων με πυρομαχικά, σε αυτό δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες, ενώ και οι οκτώ επιβαίνοντες είναι νεκροί. Μια σορός έχει εντοπιστεί ενώ άλλη μια έχει ήδη ανασυρθεί από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

«Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους, χθες τα ξημερώματα, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες από την 2η και την 4η ΕΜΑΚ, το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος. Όλο το βράδυ, η αρμόδια Γραμματεία ήταν σε επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Στόχος ο καλύτερος συντονισμός και η αξιοποίηση πληροφοριών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο», είπε ο κ. Ιωάννης Αρτοποιός.

«Πλέον έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Προσωπικό του Στρατού και 30 πυροσβέστες θα διαμορφώσουν οδούς ασφαλούς διέλευσης για τη μεταφορά και την απολύμανση των σορών», σημείωσε.