Βαθμολογία

Μπαλτάκος: «Δεν υπάρχει σύμπνοια στους big-4 για τον Κλάτενμπεργκ»

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και σχολίασε για πρώτη φορά τη στάση των big-4 στη Super League για το θέμα της παραμονής του Κλάτενμπεργκ.

Υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει σύμπνοια και τόνισε ότι δεν περίμενε τις αντιδράσεις των ΕΠΣ για τους νέους πίνακες. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις αντιδράσεις των ΕΠΣ με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτητών:

Yπάρχουν δεκάδες σφοδρές αντιδράσεις από τις ενώσεις. Δεν το περίμενα, ήταν κάτι απρόσμενο. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Δεν έχω άποψη… Οι αντιδράσεις των προέδρων των ενώσεων είναι επιθετικότατες κατά της ΚΕΔ και του κ. Κλάτενμπεργκ, αλλά και των Ελλήνων μελών της ΚΕΔ.Για την επιλογή του προέδρου της ΚΕΔ: Εξετάζουμε λύσεις, δεν απορρίπτουμε κανέναν. Θα κάνουμε συγκρίσεις. Δεν είναι το πρωτάρχικο η διαιτησία σ’ ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Μας ενδιαφέρει η διαιτησία σε όλες τις κατηγορίες, στα τοπικά πρωταθλήματα, στη Γ’ Εθνική. Πρέπει να παράγονται διαιτητές.

Για την απόφαση της Super League να ταχθεί υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ: 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν θα πρέπει να κριθεί μόνο σε σχέση με τη Super League 1 αλλά και σε σχέση με τη Super League 2 και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Άλλωστε και στη Super League δεν υπήρξε σύμπνοια μεταξύ των big-4 για τον Κλάτενμπεργκ. Δεν θέλω να σας πω αν έχω λίστα από τις FIFA/UEFA με ονόματα υποψήφιων αρχιδιαιτητών. Για τα επόμενα ένα-δύο χρόνια θα προευθούμε με ξένο αρχιδιαιτητή. Η άποψη της Super League για τον Κλάτενμπεργκ και την επγγελματική διαιτησία θα παίξει ρόλο. 

Για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής: 

Είναι μεγάλο θέμα. Η απόφαση του CAS (σ.σ. για τη Λευκίμμη, την Κοζάνη και το Μακεδονικό) είναι διφορούμενη. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος ν’ απαντήσω για το τι θα πράξουμε. Περιμένω την εισήγηση από τη νομική υπηρεσία.